Sibyl Vane esitleb kuursaalis uut albumit

Sibyl Vane. Foto: Danel Rinaldo
Sibyl Vane. Foto: Danel Rinaldo

Mõne aasta eest Eesti Laulu konkursil eestlaste südamed võitnud Sibyl Vane esitleb 12. septembril kuursaalis oma kolmandat albumit.

Kevadel koroonakriisi trotsides uue albumi „Duchess” avaldanud Sibyl Vane alustab sügisel plaadiesitlustuuri. 12. septembril jõuab nii Eestis kui ka piiri taga kuulajate südameid võitnud alternatiivroki trio Haapsalu Nostalgiapäevade raames Haapsalu kuursaali, kus mängivad nii uue albumi kui ka varasematel kauamängivatel ilmunud palu. Bändi laulja ja kitarristi Helena Randlahe sõnul tuli bänd tuuriga vastu fännide kirglikule soovile.

„Kevadine plaadiesitlustuur tuli meil ära jätta ja eks see kurvastas nii meid kui ka Sibyl Vane’i muusika austajaid,” ütles Randlaht. „Kevadest alates oleme saanud palju tagasisidet selle osas, et inimesed ootavad ikkagi ärajäänud esitluskontserte, et muusikat ka elavas esituses kuulata. Nii see otsus sündiski ja meil on hea meel, et inimesed on nii toetavad. Viimati külastasime Haapsalu kaks aastat tagasi festivalil Rock in Haapsalu, mis oli meie enda jaoks üks meeldejäävamaid ülesastumisi. Terve lossihoov oli puupüsti rahvast täis ja vastuvõtt väga soe, seega oleme Haapsalu publikule ühe värske plaadi esitluskontserdi võlgu,” meenutas Randlaht.

Märtsis ilmunud „Duchessi” võib  pidada ansambli muusikaliselt ja visuaalselt kõige värviküllasemaks albumiks. Albumi lugude suurem enamik on kirjutatud 2018. aasta jooksul. Protsess algas vahetult pärast „Eesti laulu” konkursi lõppu, kus lugu „Thousand Words” saavutas neljanda koha. Muusika on bändi ühislooming ja lüüriline pool jätkuvalt bändi laulja ja kitarristi Helena Randlahe looming.

„Selle albumi ühendavaks teemaks on iseendaga leppimine. Kuigi muusikaliselt on see tempokas ja pigem rõõmsameelne album, on nende lugude sisu sügavam ja keerulisem,” selgitas Randlaht, kelle sõnul on album ennekõike pühendatud nende emadele. „Neid laule ühendav teema on, et need on väga tugevalt seotud minu pere naisliini esindajate lugudega. Ilmselgelt saame olla tänulikud oma emadele, et oleme just need, kes me täna oleme.”

Muidu jäigalt kolmeliikmelisuse joont hoidnud Sibyl Vane teeb albumil üsna mitu erandit ja on kaasanud mitmeid lisamuusikuid. Kuid erandid jagub ka esinemistele. Haapsalu kontserdil muutub Sibyl Vane neljaliikmeliseks ja bändiga liitub laval Pärnu juurtega kitarrist Kristjan Kaasik.

Pärnust pärit rokikolmik Sibyl Vane tähistab sellel aastal oma kümnendat tegutsemisaastat. Selle aja jooksul on antud üle 300 kontserdi Eestis ja naaberriikides baltikumis ning skandinaavias. Bändi esimese kahe albumi taga seisis Läti plaadifirma I Love You Records, kelle avaldatud albumite seast leiab ka Ewert and Two Dragonsi „Good Man Downi”. Eesti kui ka piiritaguste kriitikute kiidusõnade osaliseks saanud Sibyl Vane on tuntud ennekõike oma kompromissitult jõuliste ja energiaküllaste esinemiste poolest.

Sibyl Vane külastab tuuri raames kokku kümmet Eesti linna. Lisaks Haapsalule astutakse üles Võrus, Põlvas, Tõrvas, Tartus, Tallinnas, Narvas, Pärnus, Rakveres ja Viljandis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments