Haapsalu vallutas nädalavahetusel kostüümipidu

Andra Kirna

andra@le.ee

Moedemonstratsioonile värbasid korraldajad stiilsemaid külalisi autonäituselt ja vanavaralaadalt. Foto Andra Kirna

Nädalavahetusel Haapsalu täitnud festival Vintage Weekend oli kantud üsna samast hõllandusest mis 16 aastat toimunud nostalgiapäevad.

Tänavuse nimevahetusega vabanes festival oma punavõimu meenutavast kihistusest. Mõnes mõttes alustas uuesti algusest, jätkates juba tuntut. Ingliskeelne nimi vaatab läände ja aitab mööda minna praegu nii häirivaks muutunud punavõimu mälestustest.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
En.
1 aasta tagasi

Nostalgiapäevade vaim polnud kuhugi kadunud. Vaid pioneeri- ja miilitsakostüümides klounid asendusid teistega – Ohiost või Cristianiast saabunud kräsupäiste hipidega. Üldiselt oli lõbus. Ei pidanud tankilaule laulma ega nurgelisest klaasist viina jooma. Tõukre Ülikooli meditsiiniteenistuse kiirabi oli ka kõrgel tasemel. Mu enda silma all ravisid terveks ühe jonniva ukulele.

uskmatu Toomas
1 aasta tagasi

” Ingliskeelne nimi vaatab läände” kas need punavõimu mälestused nende jäoks kes siis elasid polegi mälestamist väärt ? Tänapäeva inimesed enamuses teavad nendest aegadest teiste heietuste ja Laari ajaloo põhjal.
Elasin ise tollel ajal nagu miska ja elan praegugi st.mäletamises pole midagi häbiväärset.Igal ajajärgul on omad head ja vead !
Häbiväärne on see,et pidevalt püütakse ilusat Eesti keelt risustada mingi ingliskeelse slängiga !

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Hakake aga endast pihta eesti keele puhastamisega!

Arusaad
1 aasta tagasi

Üks sündmus viis päeva kerinevate pealkirjadega kajastamine :))))

Jussike
1 aasta tagasi

Viltide ja puhvaika eest lubati seina äärde panna

tunned
1 aasta tagasi
Reply to  Jussike

igatsust oma “rahvariiete” järgi?!