Esmaspäevaks vajas haiglaravi 104 COVID-19 patsienti

BNS

Negatiivne koroonatest. Foto: Malle-Liisa Raigla
Negatiivne koroonatest. Foto: Malle-Liisa Raigla

Esmaspäevahommikuse seisuga vajas haiglaravi 104 COVID-19 patsienti.

Eelmisel nädalal avati haiglates 101 uut COVID-19 haigusjuhtumit. 36. nädala reoveeseire tulemuste põhjal on viiruselevik reovees 55 protsendi ulatuses oranžil ohutasemel.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepa sõnul lisandus eelmisel nädalal 2262 haigusjuhtu, millest 914 olid laboratoorselt kinnitatud ja 1348 kliiniliselt diagnoositud. „Õppeaasta algusele iseloomulikult oli eelmisel nädalal näha kooliealiste hulgas haigestunute arvu kasvu, kuid üldhaigestumus püsis stabiilsena,” selgitas Sepp ja lisas, et kooliealiste hulgas nähtav haigestumuse kasv mõjutab COVID-19 hospitaliseeritute arvu järgnevate nädalate jooksul.

Esmaspäevahommikuse seisuga oli haiglas 104 COVID-19 patsienti, neist intensiivravil üks. Nädala jooksul hospitaliseeriti kokku 101 patsienti. Võrreldes üle-eelmise nädalaga on hospitaliseerimiste arv oluliselt suurenenud ehk 31 protsenti, kuid seda peamiselt haiglanakkuste tõttu. Nädala jooksul suri neli inimest vanuses 84-89.

Nädala jooksul manustati 4951 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 296. Lisa- või tõhustusdoosi on saanud 478 472 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,6 protsenti.

36. nädala reoveeseire tulemuste põhjal on viiruselevik reovees 55 protsendi ulatuses oranžil ohutasemel. Enim viirusosakesi tuvastati keskmistatud proovidest Ahtmes. Kõige vähem tuvastati viirusosakesi keskmistatud proovidest Võrus ja Viimsi-Muuga piirkonnas. Võrreldes varasemate nädalatega on järk-järgult vähenenud punases ohutasemes olevate proovide osakaal. Üldpildis on viirustaseme hulk reovees mõnevõrra vähenenud.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Huvitav
21 päeva tagasi

Kõik haiglaravi vajavad olid vaktsineeritud vähemalt kolm korda?

Hea Okkupant
21 päeva tagasi
Reply to  Huvitav

Täpselt. Ja millegipärast on nad endiselt elus. Nii et härrased valmistuge uueks maskide laineks, vaktsineerimiseks, ja hüsteeriline pandeemia mis tõuseb taas täiskõrgusele pärast turismihooaja lõppu.

Nimi (vabatahtlik)
20 päeva tagasi
Reply to  Hea Okkupant

Teile teeb suremine nalja, tubli!