Umbaia kruntide hind algab 9500 eurost

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lääne-Nigula vallavanem MIkk Lõhmus. Foto: Lemmi Kann

Lääne-Nigula vallavolikogu otsustas neljapäeval, et Noarootsis Pürksi ja Österby vahel asuva Umbaia kinnisvaraarenduse kruntide hind algab 9500 eurost.

Umbaia arenduses läheb müüki 14 krunti, mille suurus on 1-1,5 hektarit. Kruntide alghind võib krundi suurusest või asukohast sõltuvalt oksjonil võib veidi erineda. Kruntise lõplik hind kujuneb välja aga oksjonil.

„Kruntide müügi eesmärk pole kasumit teenida, vaid pakkuda soodsat võimalust tulla maale elama,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus volikogus. Tema sõnul katab 9500 euro suurune alghind vallapoolsed kulutused. Näiteks on vald lubanud välja ehitada kruusatee, elektriga liitumise kuni krundi piirini, seevastu vesi ja kanalisatsioon tuleb rajada krundiomanikel ise.

Umbaia arendus on üle hulga aja esimene Lääne-Nigula valla poolne arendus.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz