0

Ettevõtete kriisiabikeskus kutsub küsitluses osalema

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Ekraanitõmmis kriisiabi.ee lehelt.
Ekraanitõmmis kriisiabi.ee lehelt.

Sihtasutus Läänemaa palub ettevõtetel ja vabaühendustel osaleda kriisiabi.ee küsitluses ja teada anda, milline on nende hetkeolukord ja peamised mured.

Maakondlike arenduskeskuste võrgustik lõi Saaremaa turunduskoja eestvedamisel online platvormi kriisiabikeskus.ee, mis on mõeldud Eesti ettevõtetele ja vabaühendustele, kes on saanud majanduslikku kahju COVID-19 viirusepuhangu tagajärjel.

„Kuna olukord on kõigi jaoks tekkinud ootamatult, siis alustame sellest, et kaardistame ettevõtjate hetkel kõige põletavamad probleemid. Kohe, kui meil on vastused olemas, saame pakkuda leevendust tüüpilisematele juurprobleemidele ning individuaalseid lahendusi ettevõtlusega jätkamiseks,“ seisab kriisiabi.ee lehel.

Eelmisest nädalast saab selles keskkonnas täita küsimustiku, et kaardistada ettevõtjate probleemid. Andmeid kogutakse ja töödeldakse maakondade kaupa. Läänemaal haldab projekti SA Läänemaa.

Läänemaalt oli esmaspäeva hommikuks küsitluses osalenud 86 ettevõtet.
„Esimene kokkuvõte laekunud vastustest tehakse tänaöise seisuga ning see läheb majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumisse. Sellest infost lähtuvalt hakatakse analüüsima, milliseid toetusi ettevõtjad vajavad,“ ütles Palmiste esmaspäeval.

Küsimustik jääb avatuks ka pärast seda ning ettevõtetel ja vabaühendustel palutakse sellele kindlasti vastata. Andmeid töödeldakse nii, et ankeetidest saadav info ei ole seostatav konkreetse ettevõttega, kuid Palmiste sõnul vaadatakse vastused üle ka selle pilguga, kas ja millist abi saaks SA Läänemaa vahendusel koha peal ise pakkuda. Palmiste nentis, et praegu on veel natuke liiga vara Läänemaa ettevõtjate murede TOPi koostada, kuid lühidalt öeldes on kõigil üks ja sama mure: kliente pole ja raha ka mitte.

„Teine kohalik omapära on muidugi ka see, et kogu maakond sõltub väga suurel määral turismist, nii et ega see pilt väga ilus ei paista,“ märkis Palmiste.

Ankeedi leiab veebileheküljelt http://www.kriisiabikeskus.ee, koosneb 14 küsimusest ja selle täitmine võtab aega umbes 3-5 minutit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz