Galerii: vabariigi aastapäeva tähistamine Lossiplatsil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaitseliidu Lääne maleva pealik Meelis Pernits kõnelemas Vabadussõjas langenute mälestusmärgi juures. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu toomkirikust kandus Eesti vabariigi 102. sünnipäeva tähistamine üle Lossiplatsile Vabadussõjas langenute mälestusmärgi juurde.

Kaitseliitlane Heiki Magnus juhtis tähelepanu sellele, et tänavu oli 25. kord, kui pärast Eesti taasiseseisvumist Haapsalus Vabadusõjas langenute mälestusmärgi juures vabariigi aastapäeva tähistatakse. Okupatsiooniajal lõhutud mälestussammas taastati 1994. aasta sügisel.

„Samm, mis astuti aastal 1918 oli väike sündmus maailma ajaloos, aga suur sündmus meie jaoks,” ütles Kaiteliidu Lääne maleva pealik Meelis Pernits oma kõnes. Ta lisas, et Eesti sünnilugu meenutades tuleb välja tuua kahte asja: oma riigi tunnetusest sündinud usku ja rahvusliku ohvitserkonna olemasolu.

Pernitsa sõnul ei luba rahvusvaheline julgeolekuolukord ja meie geopoliitiline asend vähendada jõupingutusi kaitsesse. „Väikeriigina peame kasutama selleks kõiki nii sise- kui ka rahvusvahelisi vahendeid,” ütles Pernits.

Lossiplatsil kõneles ka Haapsalu põhikooli kõnevõistluse võitja, 8. klassi õpilane Miia Krips, kes kutsus kuulajaid olema õnnelik selle üle, mis meil on. „Oleme üksteise suhtes sõbralikud ja vastutulelikud. Hoiame oma riiki, rahvast ja kultuuri. Meenutame ja mälestame neid inimesi, kes on meie hulgast lahkunud,” ütles Krips. Ta tsiteeris lõpetuseks Lennart Meri öeldut: „Eesti riik on kulukas ja Eesti riik on kallis. Ta on kulukas kodaniku rahataskule ja ta on kallis kodaniku südamele.”

Fotod Arvo Tarmula

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments