Galerii: võidutule saabumine Haapsalu Lossiplatsile

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 30
Läänemaale tõid presidendilt võidutule Oru rühma noorkotkas Mihkel Türnpu ja Lihula noorkotkaste rühma Valged Kotkad pealik Maris Esko. Foto: Arvo Tarmula

Võidutule saatis president Kersti Kaljulaid Kadriorust presidendilossi eest teele täna kell 11. Et sel aastal tähistas noorkotkaste organisatsioon oma 90. aastapäeva, olid ka tänavused tuletoojad noorkotkas ja noorkotkaste juht. Läänemaale tõid presidendilt võidutule Oru rühma noorkotkas Mihkel Türnpu ja Lihula noorkotkaste rühma Valged Kotkad pealik Maris Esko.

Võidutuli saabus Haapsalu Vabadussõja mälestussamba juurde kell kaks pärastlõunal. Haapsalus polnud ei rivistust ega pikka tseremooniat.

Võidutuli jäi kaitseliitlase valve all mälestussambajuurde põlema kaheks tunniks, et kõik soovijad oma tule sealt kätte saaks.

Lossiplatsilt viisid noorkotkad ja noortejuhid tule Läänemaale neljas suunas laiali.

Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Lembitu
3 aastat tagasi

No eestlaste võidutuli see nüüd kull ei ole, see rohkem kirikuõpetajate, untsantsakate ja sakste sabarakkude tuli. Eestlaste võidutule ei panda tori kiriku altaril põlema. Nähe on ka et värv on hoopis teine see rohken eestalse hingepiinamise värvi.