3

Galerii: võidutule jagamine Nigulas, Martnas ja Kullamaal

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tulejagamine Kullamaal. Foto: Urmas Lauri

Presidendi läkitatud võidutule tõid täna Läänemaale noorkotkas Mihkel Türnpu ja noortejuht Maris Esko.

Koroonaviiruse leviku tõttu jäi sel aastal Paides toimuma pidanud võidupüha paraad ära. Suuri kogunemisi ei korraldatud ka Läänemaa Vabadussõjas langenute mälestusmärkide juures võidutuld jagades.

Haapsalust viisid noorkotkad ja noortejuhid tule nelja suunda: Lihulasse, Noarootsi-Nõvale, Lääne-Nigula, Kullamaa ja Martna kanti ning tuli saadeti ka Vormsile.

Fotod: Urmas Lauri

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kõige
kõige

suuremad vabastajad on ikka papid

Vanapagan kavalantudele
Vanapagan kavalantudele

See ju selle igasve tule moodi tuli rohkem eestlaste jaanituli põleb ikka hele kollas leegiga nagu päike kevadisel aasal. Mäletan väga hästi kui tule ja mõõgaga seda kristlust siia maale pühitseti, see tuli oli sama värvi. Hiljem käis Viktor Kingisep koos Anveldi ja Lauristiniga selle sama punase tule valgel ringi ja aitas küüditamist läbi viia. Silmad kilasid peas et ikka iga eetslase hing saaks natuke kõrvetada ja see tähendas võimu. Nüüd aga tähendab Tori Kiriku altaril põlemapandud tuli orjarahvale juba vabadust

Meelis Malk
Meelis Malk

Oleks kena olnud, et kogu Läänemaa Võidutulede jagamised oleks üles tähendatud ja pildistatud. Maris Esko tõi isiklikult, õigeaegselt ja väärikalt Võidutule ka Lihulasse. Aga eks järgmine kord siis loodetavasti ei pea sellise sündmuse pilte kuskilt Pärnu Postimehe tasuliselt lehelt vaatama. Eesti eest !

wpDiscuz