Lääne-Nigula jagas stipendiumeid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Risto Roomet. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vald määras 15 õpilasele stipendiumeiks kokku 5000 eurot.

Lääne-Nigula haridusstipendiumeile oli tänavu tihe konkursisõel: ühele stipendiumile oli kaks kandidaati, taotlusi laekus kokku 30, raha saavad neist 15.

Stipendiaatide väljasõelumine oli vallavalitsuse moodustatud komisjonile olnud üska raske. “Eks ta ongi keeruline teha. Vaatasime keskmist hinnet ja seda, kuidas on dokumendid esitatud, tähtaegadest kinni peetud. Sel korral jätsime põhikooliealised üldse välja, nendel on võimalus ka edaspidi toetust taotleda.”

“Stipendiumi taotlemise eesmärk oli õpingute toetamine, see oli peamine põhjendus, mis taotlustes on välja toodud,” selgitas Lääne-Nigula valla haridusnõunik Kaie Talving. “Kaugel koolis käia, sooviti osta ka õppevahendeid, näiteks sülearvuti.”

Komisjon otsustas ka iga taotleja puhul, kui suur on tema stipendium. “Miinimum on 200 ja maksimum 500 eurot. See kantakse stipendiaadile korraga arvele,” lausus Talving.

Stipendiaatide hulgas on nii Tartu kui ka Tallinna ülikoolides ning Väike-Maarja ja Haapsalu kolledžis õppivaid tudengeid ning Haapsalu kutsekooli ja Läänemaa gümnaasiumide õpilasi.

Haridusstipendiumi laureaadid

  • Kadi Aasküla, Haapsalu Kutsehariduskeskuse IT-süsteemide nooremspetsialisti eriala õpilane;
  • Aare Avila, Tallinna Ülikooli Haapsalu kolledži tervisejuhi eriala üliõpilane;
  • Saara Jaanisk, Noarootsi Gümnaasiumi õpilane;
  • Kristiina Kisler, Tartu Ülikooli rootsi keele ja kirjanduse eriala üliõpilane ning Heino Elleri Muusikakooli klaveri eriala õpilane;
  • Siim Oskar Klimenko, Haapsalu Kutsehariduskeskuse IT-eriala õpilane;
  • Kerli Loopman, Haapsalu Kutsehariduskeskuse IT-süsteemide nooremspetsialisti eriala õpilane;
  • Eli Mitman, Noarootsi Gümnaasiumi õpilane;
  • Sandra Piir, Noarootsi Gümnaasiumi õpilane;
  • Anneli Riisalu, Kullamaa Keskkooli õpilane;
  • Risto Roomet, Sisekaitseakadeemia Päästekolledži päästeteenistuse eriala üliõpilane;
  • Mikk Räli, Tallinna Tehnikaülikooli logistika eriala üliõpilane;
  • Märten Matthias Rääli, Läänemaa Ühisgümnaasiumi õpilane;
  • Anette Seiton, Tallinna Ülikooli õigusteaduse eriala üliõpilane;
  • Andrus Šults, Eesti Mereakadeemia meretehnika ja väikelaevaehituse eriala üliõpilane;
  • Jasper Vimm, Eesti Lennuakadeemia piloodi eriala üliõpilane.

Stipendiumitaotlused vaatas läbi komisjon koosseisus Laine Belovas, Riina Gilden, Kaie Talving, Rutt Lillepea, Kristi Kivipuur. Stipendiumeid jagati kokku 5000 euro väärtuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
khm
3 aastat tagasi

põhiharidus on kohustus. kui lapsevanemal on raskusi, siis on see sotsiaaltoetuste teema. vastasel korral võiks ju lasteaialapsed ka avaldusi kirjutada, neile ei suudaks ma arvan keegi ära öelda 🙂

kakuke
3 aastat tagasi

“Sel korral jätsime põhikooliealised üldse välja, nendel on võimalus ka edaspidi toetust taotleda.” See annab väga täpselt edasi valla hariduspoliitika. Toetame pigem (osa)vallavalitsuse mammisid!

Mnjaa
3 aastat tagasi
Reply to  kakuke

Paistab läbi küll ,kellel on käpp vallavalitsuses sees ja kellel mitte. Miks peaks toetust saama kodu lähedal gümnaasiumis õppiv laps ,kelle vanemad on piisavalt jõukad ?!

jagatud, seekord nii
3 aastat tagasi
Reply to  Mnjaa

Jõukad, nagu näiteks? Pealegi, ei ole see sotsiaalabi vaid stipendium.,mille maksmisel on üheks kriteeriumiks ka edukus ja aktiivsus.

hehh
3 aastat tagasi
Reply to  kakuke

mulle tundus see lause ka kummaline – et toetame neid, kellest kasu, tühja neist lastest. jääb mulje, nagu teised sureks ära vms., et nende viimane võimalus (mõnel võib-olla ongi)