Võidupüha lipud on heisatud, võidutuli jõuab Haapsallu pärastlõunal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Võidupüha lupu heiskamine Haapsalus. Foto: KL Lääne malev
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4
Võidupüha lipu heiskamine Haapsalus. Foto: KL Lääne malev

Täna hommikul kell seitse heiskasid KL Lääne maleva kaitseliitlased ja Naiskodukaitse Lääne ringkonna naiskodukaitsjad Eesti Vabariigi lipud Haapsalu lipuväljakul.

Võidutule saadab president Kersti Kaljulaid Kadriorust presidendilossi eest teele täna kell 11. Et sel aastal tähistas noorkotkaste organisatsioon oma 90. aastapäeva, on ka tänavused tuletoojad noorkotkas ja noorkotkaste juht. Läänemaale toovad presidendilt võidutule Oru rühma noorkotkas Mihkel Türnpu ja Lihula noorkotkaste rühma Valged Kotkad pealik Maris Esko.

Esimesena jõuab võidutuli Haapsalu Vabadussõja mälestussamba juurde. Haapsalus pole kavas ei rivistust ega pikka tseremooniat.

Võidutuli saabub Haapsallu kell kaks pärastlõunal.

Võidutuli jääb kolmejalges tõrvikus ja kaitseliitlase valve all mälestussambajuurde põlema kaheks tunniks, et kõik soovijad oma tule sealt kätte saaks.

Lossiplatsilt viivad noorkotkad ja noortejuhid tule Läänemaale neljas suunas laiali.


Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments