Galerii: Eesti vabariigi aastapäeva tähistamine Haapsalu toomkirikus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 24
Liputoimkonnad Haapsalu toomkirikus. Foto Arvo Tarmula

Haapsalus algas Eesti vabariigi aastapäeva tähistamine traditsiooniliselt kontsetjumalateenistusega Haapsalu toomkirikus.

Eesti lipu laulu saatel kanti kirikusse kaitseliidu üksuste, omavalitsuste, koolide ja ametkondade lipud.

Pidupäevakõne pidas kirikus Läänemaa ühisgümnaasiumi 12. klassi õpilane Johanna Jõgi, kelle sõnul Eesti iseseisvumine 102. aastat tagasi oli ime: „Ime, sest kuidas nimetada midagi, mis tekkis eirates kõiki loogikareegleid ning mis kestab ja õitseb tänu oma tarkusele, mitte tugevusele.”

Kõnepulti astunud Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles, et ka tema tahtis rääkida sellest, et Eesti vabaks saamine on ime, kuid koolitüdruk võttis tal sõnad suust.

Kontsertjumalateenistuse muusikalise osa eest hoolitsesid Haapsalu muusikakooli õpetajad Kadri Kelner ja Taimi Kopli ning muusikakooli õpilane Annabel Triebstock.

Toomkirikus suunduti Haapsalu lossiplatsile, kus jätkus Eesti sünnipäeva tähistamine.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Loodus
4 aastat tagasi

Lipukandjad vôiks küll rohkem kehakultuuriga tegeleda, kole vaadata!

lembitu
4 aastat tagasi

Mis karneval see nüüd on, kas meie kaitsevägi on pandud nüüd kiriku teenistusse ja käib templirüütlile kohaselt ennem lahingusse minetut õnnistust palumas. Seda äraandmist poleks küll suutnud uskuda.