Emma Kathrina Hein võitis kaks medalit, teised kergejõustiklased kõrgeid kohti

Emma Kathrina Hein- Haapsalu KJK medalivõitja Eesti meistrivõistlustel. Kaja Ladva
Emma Kathrina Hein- Haapsalu KJK medalivõitja Eesti meistrivõistlustel. Kaja Ladva

Nädalavahetusel toimusid Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis Eesti U14 ja U16 vanusegruppide talvised kergejõustiku meistrivõistlused. Stardijoonele reastasid end koguni 583 noorsportlast, tervelt 40 Eesti kergejõustikuklubist.

Võistlused avas olümpiavõitja Gerd Kanter, misjärel läks lahti kahepäevane kõrgetasemeline noorte jõuproov. Taas on suur rõõm meie  noorte kergejõustiklaste esinemise üle. Haapsalu kergejõustikuklubi oli esindatud kaheksa tütarlapsega, Läänemaa kergejõustikuklubi oli väljas aga kolme tütarlapse ja kahe noormehega. Mõlema klubi noored võistlesid väga edukalt. Haapsalu klubi võttis kaks medalivõitu ja mitmeid kohti esikaheksas. Läänemaa klubi lapsed said samuti hakkama mitme väga hea sooritusega.

Haapsalu kergejõustikuklubi võitis kaheksa kohta esikaheksas, neist kaks medalit.

Haapsalu kergejõustikuklubi medalivõitude eest hoolitses Emma Kathrina Hein. Mõni nädal tagasi Eesti U16 vanuseklassi mitmevõistluse meistriks tulnud Hein võitis hõbemedali kuulitõukes ja pronksmedali teivashüppes. Kuulitõukes suutis ta viiendas voorus raudmuna tõugata isiklikuks rekordiks 11.91. Teivashüppes oli medalivõiduks hüpata vaja 2.70. Veel jooksis ta end 60 meetri tõkkejooksus B-finaali, olles seal oma margiga 9.53 teine, mis kokku tähistas kaheksandat kohta. Veel oli ta tubli kõrgushüppes, kus tulemus 1.59 andis kõrge viienda koha. Neli kohta esikaheksas, neist kaks medalit on väga stabiilselt kõrgetasemeline esitus noorelt atleedilt.

Haapsalu kergejõustikuklubi teisedki Kaja Ladva õpilased jõudsid mitmel korral esikaheksasse.

Tütarlaste U14 vanuseklassis jõudis teivashüppes esikaheksasse Simona Ladva ja kõrgushüppes Lisete Mikk. Simona ületas kõrguse 2.10 ja Lisete 1.40. See andis Simona Ladvale seitsmenda ja Lisete Mikkule kaheksanda koha. Veel oli Ladva kümnes kuulitõukes, kus 2.kg kuuliga tõugatud tulemus 9.02 andis 10.koha. Lisete Mikk aga oli samal kohal teivashüppes, kus alistus samuti 2.10. Veel tegi teivashüppes hea võistluse Kätlin Randmaa. Ka tema ületas kõrguse 2.10, lõpetades sellega esikaheksa. Nii reastusid sportlased võistluskatsete järgi. Triine Kuhi-Thalfeldt oli kohe teise kümne esimene tüdruk. Üheteistkümnenda koha andis teivashüppes tulemus 1.85. Üheteistkümnes oli kuulitõukes ka Kätlin Randma, selle andis talle tulemus 8.97.

Tütarlaste U16 vanuseklassis tegi kaks väga head hüppevõistlust Karen Loorens. Ta saavutas tulemusega 2.50 teivashüppes kuuenda koha! Lisaks sai ta elus esimest korda kolmikhüppes kätte kümne meetri joone. Protokolli üheksandale reale paigutas ta tulemus 10.01.

Kolmikhüppes tegi kaasa ka Kleer Jaani, kes sai parimal katsel kirja 9.34. Temal andis selline õhulend kahetistkümnenda koha.

Anett Saarjõe tegi korraliku kõrgushüppevõistluse. Ta ületas 1.53 ja oli sellega Eesti meistrivõistluste üheksanda koha omanik.

Haapsalu kergejõustikuklubi noored paistsid silma just väga heade tulemustega kõrgus ja teivashüppes.

Läänemaa kergejõustikuklubi võistles samuti krapsakalt. Juba viiendat aastat esindavad seda klubi endise Lõuna-Läänemaa piirkonna, nüüdse Lääenranna valla koolide õpilased. Enamjaolt saavad suure kergejõustikuvõistluse kogemuse Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi jalgpallurid, kuid võistlustest võtavad osa ka teised Jaanus Getreu treenitavad spordilapsed.

Läänemaa kergejõustikuklubi parimaks tulemuseks oli nendel võistlustel poiste U14 vanuserühma kaugushüppes saavutatud seitsmes koht. Selleni jõudis Keiro Ristikivi. Tema parimaks jäi sellel võistlusel 4.44. Eelmisel jalgpallihooajal Eesti omavanuste üheks parimaks väravakütiks tõusnud 13 aastane sportlane on sellel talvel oma kaugushüppemargi viinud juba 4.55.

Lisaks oli ta 15 koha omanik 60 meetri sprindis, aeg siin 8.85 ja B-finaalist, ehk kohast tosina parima hulgas jäi puudu täpselt 0,1 sekundit.

Samas vanusegrupis tegi hea 400 meetri jooksu Kenneth Lomp. Ta läbis kaks jooksuringi ajaga 1.15,97 ja see andis lõpuprotokollis 13.koha.

Tublid olid 400 meetri jooksus ka Läänemaa KJK U14 vanusegrupi tütarlapsed. Helena-Caroly Kukispuu jooksis ajaks 1.19,90 ja oli sellega 14 kohal. Kohe tema järel platseerus Lisandra Neeme, kes sai 15 koha ajaga 1.22,00.

Viies selle klubi sportlane, U16 kergejõustiklane Kerlin Rüütel tegi kaks rekordjooksu 60 meetri ja 400 meetri jooksus. Lühikeses sprindis tuli ajaks 9.16 ja 400 meetris 1.13,01.

Läänemaa Kergejõustikuklubi sportlaste peamisteks aladeks Eesti meistrivõistlustel olid erinevad jooksudistantsid.

Täpselt kahe nädala pärast on kaks meie klubi võistlemas samuti Eesti talvistel meistrivõistlustel. Siis on võistlustules U18, U20 ja U23 vanuseklassi sportlased.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments