Omniva hoiatab libakampaania eest

Omniva hoiatab Eesti Posti või Omniva nime alt reklaamitava järjekordse liba- ja õngitsuskampaania eest.

„Taas on levimas järjekordne pealtnäha Eesti Posti või Omniva nime alt reklaamitav liba- ja õngitsuskampaania, mille raames lubatakse erinevaid auhindu, kutsutakse klienti teenusele tagasisidet andma või teavitatakse tasulise paki saabumisest. Libakampaania võib levida nii interneti kui SMS’i teel.  Omniva pole libakampaaniaga kuidagimoodi seotud ning kutsub oma kliente üles ettevaatlikusele,” teatas postifirma.

Omniva lisas, et kindlasti tuleb  tähelepanu pöörata, milliselt aadressilt, numbrilt või veebidomeenilt pakkumine saabub. Kui tegemist on võõrapärase aadressiga, siis tuleb kindlasti selle avamisest hoiduda. Omniva domeeniks on omniva.ee ja pakiteavitused saabuvad aadressilt teavitus@omniva.ee. Tihti levivad libakampaaniaga koos ka libakontode alt postitatud soovitused, mis peaks kogenematu veebikülastaja silmis usaldusväärsust tõstma.

Mitte kunagi ei tohi sisestada internetis või SMS’iga saadud lingis oma andmeid. Omniva ei küsi mitte kunagi kliendi krediitkaardi andmeid, mistõttu tasub olla selliste teavituste osas eriti tähelepanelik isegi, kui logo tundub õige. Allpool on lisatud pildid libakampaaniast ning võlts-pakiteavitusest. Võrdluseks on lisatud ka näide õigest pakiteavitusest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments