Muinsuskaitseamet andis Haapsalu piiskopilinnusele auhinna

Haapsalu linnusemuuseum. Foto: Urmas Lauri
Haapsalu linnusemuuseum. Foto: Urmas Lauri

Muinsuskaitseamet jagas eile auhindu, Haapsalu piiskopi linnus sai auhinna kui hästi taastatud mälestis.

„Uus muuseum tutvustab linnuse ehitus- ja ajalugu, Haapsalu linna tekkimist ja esimesi sajandeid,” seisab Haapsalu linnuse tutvustuses.

Lisaks piiskopilinnusele said samas kategoorias auhinna Narva raudteejaama peahoone taastamine, Sangaste mõisa tall-tõllakuuri taastamine, Tartus Kastani 23 maja restaureerimine, Aleksander Nevski ikooni konserveerimine Nõo EAÕ kirikus, Tallinna Kaasani kiriku maalingute restaureerimine, Vilsandi tuletorni taastamine, Ruhnu pastoraadi aida taastamine, Korsi talu riideaida taastamine, Noblessneri laevaehituse ehitustsehh ja valukoja taastamine ja Inju mõisa peahoone interjööride restaureerimine.

Lisaks hästi taastatud mälestistele, jagas muinsuskaitseamet auhindu ka kategooriates uusehitis ajaloolises keskkonnas, aasta leid, hea uurija, hea restauraator, pärandi tutvustaja, pärandi hoidja, hea koostööpartner, aasta tegu ja andis välja elutööpreemia.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments