Kullamaal õitseb nartsiss

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kullamaal õitseb nartiss. Marit Mõistlik-Tamm
Kullamaal õitseb nartiss. Marit Mõistlik-Tamm

Ubasalu külas Kullamaal õitseb öökülmadele vaatamata kevadel peenrasse istutatud potinartsiss.

Ööl vastu läinud laupäeva ja pühapäeva oli külma 3,2 ja 3,5 kraadi, õis aga oli veel eile täies elujõus. „Tundub,e t naudib oktoobrit. Teised lilled on kõrvalt ära kadunud, aga tema õitseb – uhkelt nagu  lipulaev,” ütles Marit Mõistlik-Tamm.

Äärmuslikud temperatuurid paistavad taimele meeldivat. Sama nartsiss on õitsenud maikuust saadik ühe või kahe õie kaupa, ja seda ka juuli lõpus 32kraadise kuumaga. Ka toona püsis õis mitu päeva, kuigi Mõistlik-Tamm oli kindel, et kuumus närtsitab selle ära.  „Niisugune erakordne taim, et varsti peab talle juba nime panema,” ütles Mõistlik-Tamm.

Tavapäraselt puhkevad nartsissid õide aprillis, hilisemad sordid mai lõpus.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments