Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi emade võistkond mängis Tallinnas jalgpalliturniiril

Lõuna-Läänemaa JK emade võistkond. Foto: Janet Peet
Lõuna-Läänemaa JK emade võistkond. Foto: Janet Peet

Reedel toimus Tallinnas Eesti naiste jalgpalli arvestades mitu olulist sündmust. Suurim oli ilmselt Eesti rahvusnaiskonna kohtumine Euroopa meistrivõistluste valikmängus valitseva Euroopa meistri ja värske maailmameistrivõistluste hõbedanaiskonna Hollandiga.

Samuti möödus neil augustipäevadel täpselt 25 aastat Eesti naiskonna esimesest ametlikust maavõistlusmängust. Nimelt oli 19.augustil 1994 aastal Eesti naiskond Balti turniiril vastamisi Leedu koondisega.

Suurest peost oli aga võimalus osa saada kõikidel Eesti klubidel. Nimelt korraldas Eesti Jalgpalli Liit esmakordselt Eesti jalgpalliklubidele Emade jalgpalliturniiri. See oli turniir, kus jalgpalliklubid said välja panna oma klubis treenivate laste emade võistkonna. Paremat kogukonna liitmise ja tüdrukute-naiste jalgpalli propageerimsie viisi päeval, mil Eestit väisab maailma absoluutne tippkoondis, annab välja mõelda.

Eesti esimesele emade jalgpalliturniirile registreerus 12 Eesti jalgpalliklubi naiskonda. Kokku tuli platsile 99 ema. Nende hulgas ka Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi emade naiskond. Enamus naiskonna liikmetest on juba varasemast saanud mitmeid häid kogemusi koos lastega mängimisest klubi erinevatel perepäevadel. On siis selleks olnud lastekaitsepäeva jalgpalliturniirid, lasteaialaste turniir või muud perepäevad.
Võistkonnas oli ka mängijaid, kes aastaid klubis ise treeninud ja eks ka Eesti noorte meistrivõistlustelt medali võitnud.

Kui tavaliselt on emad lapsele kõige lähedasemad võistlustel kaasaelajad, siis nüüd oli olukord vastupidine. Emad said tunda mängulusti ja võistlusmomenti. Nüüd elasid neile väljaku kõrval valjuhäälselt kaasa aga emadega turniirile tulnud lapsed.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi emade naiskonnas alustas Sportland Arenal toimunud turniiri kaheksa tublit ema.

Alagrupis saime vastasteks Tallinna Infoneti emad, Pärnu JK Vaprus emad ja FC Nõmme United Team nimelise emade võistkonna.

Meie lapsed saavad oma emade üle suurt uhkust tunda. Kohe esimesest mängust alates näitasid meie emad platsil hingestatud mängu. Kuigi peamine eesmärk oli positiivne päev, teineteisest ja mängust rõõmu tundmine ning läbi sellise võistluse klubitunde suurendamine, oli näha emade poolt maksimaalet pingutust. Mängiti formaadis neli väljakul ja väravavaht, mis nõudis üsna suurt vastupidavust. Meie emad olid tublid ja alagrupis saavutati võit FC Nõmme United Teami üle 1:0, Pärnu JK Vaprusega mängiti 0:0 viiki ja napilt kaotati hilisemale turniirivõitjale Tallinna Infonetile 1:2. Kokku andis see alagrupis kõrge teise koha ja edasi mängimist kohtadele viis kuni kaheksa.

Ka kohamängudes töötas meie emade mängumootor õlitatult. Lapsed elasid oma emadele kenasti kaasa ja välja tuli üks lustimise ja võistlemise kena kombinatsioon. Kohamängudes alistuti kõige napimalt 0:1 Rakvere Tarvas emadele ja 1:2 FC Tiigrid emadele, kuid 1:0 saavutatud võit Pärnu JK Vaprus emade üle andis Lõuna-Läänemaa JK emadele lõpuks väga tubli seitsmenda koha. Kokku lõime turniiril koguni neli väravat, neist Ivi Talzi ühe ja Egle-Riin Korju kolm.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi emade võistkond mängis koosseisus Janet Peet, Katrina Ihermann, Ivi Talzi, Jaana Saun, Raili Kolotšev, Janne-Ly Siimon, Egle-Riin Korju, Annika Mänd.

Pärast turniiri saime kõik osa Eesti-Hollandi naiste Euroopa meistrivõistluste valikmängust.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments