Galerii: Vormsil peeti mitu päeva pidu

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 91
Olavipäeva olulisimaks sündmuseks oli Püha Olavi kiriku pühitsemine. Foto: Meeme Veisson

Möödunud nädalavahetusel peeti Vormsi saarel olavipäeva mis sel aastal oli seotud ka Rootsi päevadega. Olavipäeva olulisimaks sündmuseks oli Püha Olavi kiriku pühitsemine. Muuhulgas tähistati tänavu ka selle kiriku 800. aastapäeva. Pühitsetud sai ka koolimaja. Lisaks sai aga nautida ka mitmeid kontserte ja osaleda paljudes ettevõtmistest, sest programm oli väga mitmekülgne.

Fotograafist ettevõtjal Meeme Veissonil, kes peab Vormsil ka giidiametit, jagus pidustuste kohta vaid kiidusõnu. ,,Kokkuvõttes oli suurepärane üritus,’’ kiitis ta.

Mõnda üritust teisest huvitavamaks nimetada Veissoni sõnul ei saakski, kuid ära soovis ta märkida peapiiskop Urmas Viilma jutluse ja meeliülendav oli tema sõnul ka kollektiivi Strand…Rand kontsert Püha Olavi kirikus.

Muidugi ei möödunud olavipäeva tähistamine ilma traditsioonilise laadata ja õhtuse jumalateenistuseta, mis möödus sel korral küll veidi teisiti – ilma küünaldeta.

,,Kuivuse tõttu küünlaid ei süüdatud, valgust näidati mobiiltelefonidega nagu rokk kontserdil või mõnel suurel kontserdil,’’ muljetas ta.

Samal ajal tähistas Vormsi raamatukogu oma 100. juubelit. Rahvast oli saarele tulnud murdu. ,,Majutusasutustel oli hea aeg,’’ nentis Veisson. Mees naljatas, et ei teagi, kuidas kõik inimesed nüüd saarelt ära saavad.

Oma rolli kogu ettevõtmise õnnestumisel mängis Veissoni sõnul kindlasti ka ilus ilm, mis tõstis kõigil tuju. Tõsi – kohati läks lausa liiga kuumakski. Kõik, mis saarerahvas ette oli võtnud ja külalistele toreda äraolemise tarbeks ette valmistanud, läks Veissoni sõnul igati korda. „Untsu ei läinud midagi, kõik sujus hästi,“ kinnitas ta.

Veisson lisas, et igaüks leidis midagi meelepärast, mida saarel ette võtta – kes käis ujumas, kes sõitis lihtsalt ringi. ,,Kõik tundsid end siin hästi.“

Fotod: Meeme Veisson

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments