Risti kandi elanikud ei taha oma kodu lähedusse tuuleparki

Risti tuulepargi visualiseering. Foto: Enefit Green

Enefit Greeni projektijuht Lauri Ulm lohutas, et juba 500 meetri kaugusel vastab tuulikute müratase normile ja Aulepas on tuulikud elumajadest kõigest 300 meetri kaugusel. Malle-Liisa Raigla

Enefit Green taastuvenergia projektijuht Oliver Zereen ja arendusosakonna uue energia projektijuht Lauri Ulm käisid reedel Piirsalu kandi elanikele rääkimas plaanist ehitada Lakenõmme laande Palivere, Risti, Keedika ja Piirsalu vahelisele maa-alale kuni 30 generaatoriga tuulepark.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Miis
4 aastat tagasi

Alla tuult teevad need kohutavat müra. Ka 1km kaugusele

pudrujakapsad
4 aastat tagasi

Mitte keegi mitte kusagil ei soovi mitte mingisugust elektrijaama enda lähedusse, kuid elektrit soovivad kasutada kõik. Mis siis nüüd saab? Õpime elama elektrita?

Maakas
4 aastat tagasi

See, et miski vastab normidele, ei tähenda enamasti üldse mitte inimese jaoks normaalset elukeskkonda. Igasugused normid on lihtsalt kellegi poolt pastakast imetud numbrid, millel tegeliku eluga seost väga pole. Kui müra keskel elama sunnitud inimene kusagile kurtma läheb, on ju hea öelda, et kõik on normi piires.

nii on
4 aastat tagasi
Reply to  Maakas

tuulepark on lollus, mille vastu tuleb võidelda ja võita (virumaal on võitlusse asunud isegi kaitseministeerium vereimejate vastu)

Hiiumaa sai tondist lahti (mis sest et kerstident vihkab neid sellepärast) nüüd on Risti kord (hiiumaal nad ei saanud, nüüd tuldi mandri rahvast terroriseerima)

10 aasta pärast käivitatakse eestis 4. põlvkonna tuumareaktor, mis tagab enneolematult odava elektri (juhul kui eleringi kasumiahnusel piiri on) ja tarnekindluse

Nii on
4 aastat tagasi
Reply to  nii on

Tuumareaktor oleks hea idee, kui meil endil oleks uraan käepärast. Paraku pole ja see ei taga meile sõltumatut elektrienergiat. Aga me peaksime olema sõltumatud selles osas küll.
Tegelikult on meil ju olemas suurepärane PÕLEVKIVI, mida peaksime edasi kasutama, investeerima tehnoloogia uuendustesse, teadusesse (sest teadlased juba praegu töötavad põlevkivi kasutamise võimalikult säästliku ja otstarbeka kasutamise tõhustamise nimel!).
Tuuleenergia, nagu näha, ei ole mugavaim lahendus ei inimestele ega lindudele-loomadele. Päikeseenergia jääb lahjaks, pealegi kasutatakse ka paneelide tootmiseks ressurssi ja keegi pole sõnagi rääkinud, kuidas kulgeks paneelide utiliseerimine, kui need aja ära on elanud (mäletate säästupirne?).

Ats
4 aastat tagasi
Reply to  Nii on

Uue põlvkonna tuumareaktor,ei ole uraanipõhine.

Nii on
4 aastat tagasi
Reply to  Ats

4. põlvkonna tuumareaktor kasutab kütuseks juba olemasolevaid tuumajäätmeid, mida meil siin ei ole ja mida peaks ikkagi sisse ostma.
Aga meil on põlevkivi ja kõvasti põlevkivituhka, millest osa saab peagi taaskasutada näiteks plastitööstuses.

Maakas
4 aastat tagasi
Reply to  Nii on

Keegi kunagi rääkis, et meie fosforiidi all olevates kihtides leidub uraani….see olevat olnud fosforiidi kaevandamise soovi tegelik põhjus.