6

Juhtkiri: peaasi, et mitte meie õue peal

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.

Eesti Energia plaanib rajada Risti külje alla tuulepargi. Nad ise küll ütlevad, et  tegemist on alles eelprojektiga ja pole selge, kas park üldse tulebki. Ometi on nad seal kandis maid kokku ostnud, kavasid koostanud ja avaldanud soovi detailplaneeringu alustamiseks. On ilmselge, et niisama ja igaks juhuks selliseid asju ette ei võeta.

On arusaadav, et kui riik on plaaninud tõsta olulisel määral taastuvenergia  osakaalu, tuleb juurde ehitada ka tuuleparke või päikeseelektrijaamu. Viimased ei ole Eesti Energia esindajate sõnul nii tulutoovad kui tuulepargid ja just seepärast tuuleparke ehitada tahetaksegi.

Ka asjaolu, et peagi hakkab Risti külje alt mööda minema Harku-Sindi kõrgepingeliin, mille alajaam on Ristil, räägiks justkui selle poolt, et just sinna on mõistlik tuulepark ehitada.

Samas, kas see on ikka õige, et riigifirma sõidab üle varem kokkulepitust ja tahab rajada tuulepargi sinna, kuhu seda ei ole ette nähtud? Eesti Energia väidet, et see on lihtsalt parem koht, ei toeta seni mitte ükski uuring ja see usaldust riigifirma ettevõtmisele just ei lisa.

Kui Eesti Energia esindajad ütlevad, et elektrit on kõige mõistlikum toota seal, kus seda tarbitakse, pakkusid Risti kandi elanikud välja, et tuulepark tuleks rajada kilomeetri kaugusele Tallinnast. Eesti Energia sõnul on Tallinnale lähim paik, kust eluhooned jäävad piisavalt kaugele, pealinnast 30 kilomeetri kaugusel.

On arusaadav, et inimesed ei soovi oma tagaaeda tuuleparki. Kes ikka tahaks metsavaate ja linnulaulu asemele stabiilset undamist, tehismaastikuvaadet ja töötava tuuliku labadest laskuvate pikkade varjude katkematut diskot.

Tuulepargi kui sellise vastu pole tegelikult keegi. Lihtsalt – see võiks olla kuskil kaugemal, mitte meie õue peal. Kuskil, kus see meid ei sega.  Kas kuskil ongi veel kohta, kus tuulik mitte kedagi ei sega?

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
uskmatu-toomas
uskmatu-toomas

Eesti Energia tuulikud on inimsõbralikud,ei sega radareid jne.inimese eluiga on nii lühike ja kiiresti mööduv – kannatage see vigin,kigin ja muidu lärm lihtsalt ära ja teie toas põleb rõõmsalt pirn mille eest tuleb aasta aastalt rohkem maksta st.asulik olla meie palavalt armastatud
riigile !

Sass S
Sass S

Algul räägiti et Palivere külje all ,pärast Risti külje all

Mnjah
Mnjah

Minge käige Aulepas ära, kuulete imeilusat kriginat elumajade juures kilomeetrite kaugusel ning siis on kontsertmeeleolu olemas. Avamerel tuulepargid ning elukeskkonnast kordades kaugemalolevad piirkonnad on täitsa olemas ja ei pea tegema neid sinna kus on rahaliselt soodsam vaid sinna kuhu need sobivad. Me kõik maksame taastuvenergia toetust oma elektriarvel ning peaks julgemalt normaalse elukeskkonna eest võitlema.

Ahjaa
Ahjaa

Ida Virumaale tehku. Sealkandis kenasti tuuline paik

Abcmas
Abcmas

Rohkem toetusi ja odavamat viina!

K.S
K.S

Kuidas on võimalik, et Eesti Energia tuulikud arutlevad omavahel selle üle kus võivad inimesed Eestis elada ilma neid segamatta?
Kas me sellist Eestit tahtsimegi?

wpDiscuz