Maaomanik andis Lääne-Nigula valla kohtusse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ramsi poolsaare tippu viiv tee on autodele suletud. Merilin Kaustel-Lehemets

Ramsi poolsaare tippu viiv tee on autodele suletud. Merilin Kaustel-Lehemets

Noarootsis Ramsi poolsaare tippu viiva tee sulgenud maaomanik Priit Kotkas andis Lääne-Nigula valla kohtusse.

Vald sai kohtuteate läinud reedel. „Eks sellest tuleb pikk protsess, aga mis ma muud teha saan,” ütles Kotkas teisipäeval Lääne Elule. „Eks kohus otsusta, mis sellest asjast saab.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mann
4 aastat tagasi

Kui ma oma esivanemate maad tagasi nõutasin,mis veneokupatsioon ärastas,öeldi vallast:”Võite kohtusse kaevata aga seda Ramsi maatüki te tagasi ei saa.” Siis oli vallal see maha müüdud.Mina kohtusse ei läinud.Aga mul on tunne,et ülekohus saab alati makstud.

linlane
4 aastat tagasi

mere äärde juurdepääs olgu kõigile vaba,igalühel on õigus mere ääres puhata,kui ei meeldi eraldagu krunt teest aiaga

Ahto
4 aastat tagasi

miks sa sellest maaomanikust räägid. teema on kuidas üle minu valduste otsustatakse.

Mina.
4 aastat tagasi

See maaomanik ongi veits imelik kogu aeg olnud.

Ahto
4 aastat tagasi

maaomanikul täielik õigus. teie pealekaebajad saage aru kui mina ostan kodu siis minu hoovist ei marsi keegi läbi. kujutage ette mul hoovis ilus lillepeenar ja kõik tahavad seda vaatama tulla.see on minu maa

ostku muu maa
4 aastat tagasi
Reply to  Ahto

Mereäärsel kinnistul on veits teised normid. Lillepeenar on tühi-tähi, see sellesse teemasse ei puutu. Hoovi marssida pole lubatud, mereni peab saama, lihtne.

hehh
4 aastat tagasi
Reply to  ostku muu maa

“ostku muu maa” on ikka mõnel suhtumine, nagu nõuka-ajal – kõik peab “naši”olema, ei pea … nii nagu vald seda maaomanikku peedistanud on, annab ka otsida. inimene pöödub kohtusse viimases hädas, mitte oma lõbuks või kellegi kiusuks

vaatame, kui palju erandeid tehakse
4 aastat tagasi
Reply to  hehh

Kuidas nii, et kõik peab polema “naši”, sina ütlesid nii. Kordan, mereäärse krundiga on teised lood, mida peab ka ette teadma. Vastupidi, siin paistab nõukaaeg. Sel ajal olid kõik mereääred suletud ja mõni soovib seda tänagi. Vist ei lähe läbi .

Arvos
4 aastat tagasi
Reply to  hehh

Vaeseke, ei saagi kõht püsti ülbelt ringi käia ja minuminu-t mängida. Küll on hädas õnnetuke.

Arvos
4 aastat tagasi

Nalja hakkab saama. Kloun saab kõvasti rahakotti kergendada.

uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Kuidagi palju on üldse meie riigis juhuseid kus suleme tänavad,ei lase inimesi rannaribale ja kui merelt tulnud inimene randub laseme koerad kallale.Kuigi rannaribal peaks kehtima igamehe õigus.
Kui oled natuke jõukam ja saad endale rohkem lubada miks siis muutub inimene jupijumalaks.

Arvaja
4 aastat tagasi

Kuidagi palju neid kohtuasju Lääne-Nigula vallal. Volikogul oleks aeg vallavalitsuse tegevus ja suunanäidud kriitiliselt üle vaadata.

yöran
4 aastat tagasi
Reply to  Arvaja

Eks asi ongi nüüd sealmaal, et endiste valdade vildakad otsused tulevad päevavalgele ja uus üksus peab need kuidagi ära seedima. Alati leidub ka mingi kompromiss.

tukkuja
4 aastat tagasi
Reply to  yöran

Tule meile elama päriselt ja siis hakkame Sind kottima. Terve Euroopa räägib, et autostumine tuleb lõpetada, aga siin peab autoomanik sõitma otse läbi maaomaniku krundi, et jõuda autoga randa, kus pole parklat ega kohta autode parkimiseks. Aga sotsid – Neeme Suur ja vallavalitsus M.Lõhmus ongi seda meelt, et sotsialism peab tagasi tulema ja maaomanik olgu vait ja vagane, aga näe juhtus selline, kes ei ole.

NB!
4 aastat tagasi
Reply to  tukkuja

sel väraval ei ole ka mingit infot, et sealt jala võib läbi minna. ei märki, ei telefoninumbrit, mitte midagi. Ramsi tipus valla krundil on muide võimalik parkida, praegu on tekkinud olukord, kus pargitakse ning pööratakse ringi värava ees ehk eelmise maaomaniku krundil. sest jällegi pole kusagil juba eelnevalt märki, mis näitaks, et autoga edasi ei saa. küsimus, kes keda kotib, on vaieldav. kindlasti ei ole tore ei eelmisel maaomanikul ega ka inimestel, kes teadmatusest autoga väravani sõidavad ning midagi halba ei soovi peale Mandri-Eesti läänetipu vaatamise.