Galerii: Läänemaal teeb ligi 200 gümnasisti täna matemaatika riigieksamit

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 18
Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa ühisgümnaasiumi õppeajajuhata Viire Hints ja ja eksamikomisjoni esimees Kalle Lõuna sõnul möödus LÜGis eksamipäeva esimene pool positiivsetes meeleoludes.

„Õpilased tulid eksamiruumidest välja rõõmsate nägudega ja emotsioonid on pigem positiivsed, aga see võis muidugi olla ka kergendustunne, et pool eksamist on tehtud,“ ütles Lõuna keskpäeva paiku, kui gümnasistid lõunapausile pääsesid.
Matemaatika eksam kestab kokku neli tundi ja on jaotatud kaheks osaks.
Hints ütles pärast eksamiülesannete nägemist, et midagi kontimurdvat ega arusaamatut ei tohtinuks olla. „Ma arvan küll, et eksam on täiesti jõukohane,“ märkis Hints.

LÜGis teeb täna matemaatika riigieksamit 88 LÜGi õpilast ja üks õpilane väljastpoolt, selgitas Lõuna. „Enamus, 50 õpilast teeb laia matemaatika eksamit ja 38 valis kitsa matemaatika,“ lisas Lõuna. Selline jaotus on tema sõnul läbi aastate olnud üsna tavapärane.

Tänase eksamitega saab riigieksamite periood läbi. 10. juulil toimub nn koolieksam, kus iga abiturient sai endale meelepärase aine valida.
Kõige populaarsemaks on osutunud ajaloo eksam, mida soovis teha 21 abiturienti, ja ühiskonnaõpetus, mille valis 19 õpilast. Teised koolieksamist valitud ained on bioloogia, füüsika, muusika, kehaline kasvatus, geograafia ja vene keel.

LÜGi direktor Ain Iro sõnul on riigieksamid sujunud probleemideta.
Riigieksamite tulemused peaksid selguma 22. juuniks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Teadja
5 aastat tagasi

Eksam kestis tegelikult 4.5 tundi (I osa 2 tundi ja II 2.5 tundi).

Teadja II
5 aastat tagasi
Reply to  Teadja

Ja kuidas isegi direktor ei tea, et tulemused saab hiljemalt 20. juunil teada smh

Teadja b
5 aastat tagasi
Reply to  Teadja II

Loe uuesti, seda väidab ajakirjanik

Teadja III
5 aastat tagasi
Reply to  Teadja

Koolieksam toimub siiski 10.juunil.