Venemaa esitas kahe nädala eest kinni peetud Morobelli laeva kaptenile süüdistuse

Kaliningradis kinnipeetud laev Roxen. Foto: Morobell
Kaliningradis kinnipeetud laev Roxen. Foto: Morobell

10. mail Venemaa majandusvööndis kinni peetud ja Kaliningradi eskorditud Morobelli kalalaeva Roxen kaptenile esitati süüdistus, laeval ja kaptenil lahkuda ei lubata.

Morobelli juht Raivo Baum teatas Postimehele, et Morobell on palganud laeva ja kapteni abistamiseks advokaadibüroo ning kaasanud meeskonnaliikmetele nõuks ja abiks ka teise advokaadibüroo.

Soome lipu all sõitnud laeva kaptenit süüdistatakse ebaseaduslikus kalapüügis Venemaa majandusvööndis, kus Roxen püüdis 7,5 tonni kilu.

Raivo Baumi kinnitusel sattus laev keelatud tsooni navigatsiooniseadmete vea tõttu ning röövpüüki ega teadlikku majandusvööndisse sisenemist ei olnud. Laeval oli kinni pidamise hetkel 335 tonni lubatud püügipiirkonnast püütud kala. Osaliselt on seaduslikult püütud kala lastitud ümber teisele Morobelli laevale Nessie ning viidud vastuvõtupunkti.

Laeval viibib koos kapteniga kokku neli eestlasest meeskonnaliiget. Keegi ametlikult kinni peetud ei ole, kuid meeskond peab viibima laevas, kuna neli on minimaalne hädavajalik meremeeste arv laeva töös hoidmiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Roo Särg
4 aastat tagasi

Huvitav,kas see laev sõidab ainult tagurpidi ?Või istub keegi ninas ja ütleb, kuhu pöörata ?Sest laeva nina on ju nii kõrge,et ette ei näe.