Kaliningradis kinnipeetud Morobelli laeva kapteni kinnipidamine pikenes

Kaliningradis kinnipeetud laev Roxen. Foto: Morobell
Kaliningradis kinnipeetud laev Roxen. Foto: Morobell

10. maist alates Venemaal Kaliningradis kinnipeetava kalalaeva Roxen Pärnumaalt pärit 54-aastase kapteni hotelliaresti pikendas kohus eile kahe kuu võrra ehk 22. septembrini, ütles Postimehele Roxeni omanik, Haapsalu ettevõtte Morobell juht Raivo Baum.

Venemaa piirivalve avaldab kaptenit kinni hoides survet, et tema ja kalalaeva omanik tunnistaksid ennast süüdi ning lõpetaksid protestimise.

Kaliningradi kohtu eilne otsus pikendada eestlasest kalalaeva kapteni hotelliaresti tähendab tõenäoliselt seda, et Vene piirivalve on otsustanud hoida teda kinni niikaua, kuni ta tunnistab ennast süüdi tahtlikus ebaseaduslikus kalapüügis Vene vetes.

Vene piirivalve pidas Soome lipu all sõitnud, kuid Eesti meeskonnaga Roxeni kinni 10. mail, süüdistades neid loata kalapüügis Venemaa majandusvööndis. Pärast 700 000-eurose kautsjoni tasumist Venemaa kalavarudele tehtud võimaliku kahju hüvitamiseks lasi Vene piirivalve 25. juunil laeva ja kolm meeskonnaliiget vabaks, aga kaptenil keelas kohus Kaliningradist lahkuda ja pani ta n-ö hotelliaresti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments