Kaliningradis kinnipeetud Morobelli laevakapten pääses vabadusse

Kaliningradis kinnipeetud laev Roxen. Foto: Morobell
Kaliningradis kinnipeetud laev Roxen. Foto: Morobell

Läänemerel kinni peetud Haapsalu ettevõttele Morobell kalalaeva Roxen kapteni tõkendmeede riigist lahkumise kohta tühistati, ütles tema advokaat Igor Voskoboinik teisipäeval Interfaxile, kirjutab ERR.

“Uurimisorganid tühistasid röövpüügi kriminaalasjas riigist mittelahkumise tõkendmeetme. Laeva kapten, Eesti kodanik Rezo Kimmel võib Venemaalt lahkuda, kuid peab naasma Kaliningradi kohtuistungitele,” ütles advokaat.

Venemaa Kaliningradi oblasti prokuratuur esitas kalatraaleri Roxen eestlasest kaptenile väidetava röövpüügi eest 50 miljoni rublase tsiviilhagi. Kalalaev Roxen püüdis rohkem kui 7,5 tonni kala – kilu, heeringat ja turska – Vene majandusvetes ilma püügiloata.

Vene piirivalve arestis laeva 10. mail ning vabastas selle 26. juunil, kuid laeva kapten jäi koduaresti.

Vene piirivalve versiooni järgi püüdis Roxen kala tahtlikult Vene majandusvööndis, kuid seda Eesti kapten eitab. Tema kinnitusel püüdsid nad kala Vene vööndis kogemata, sest navigatsioonivahend oli rikkis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments