Swedbank tuli välja uuenenud mobiiliäpiga

Lääne Elu

info@le.ee

Tänasest alustab Swedbank üleminekut uuele mobiiliäpile, augusti teiseks pooleks on kõik soovijad äpiga automaatselt liidetud.

Täiustatud  äpp on tänu biomeetrilisele autentimisele turvalisem ning võimaldab teha nii mobiilseid viipemakseid kui ka välkmakseid. Lisaks uuenenud maksevõimalustele on lisandunud kiirelt kontojäägi vaatamise võimalus läbi vidina (widgeti), mille kaudu saab näha oma kontojääki ilma rakendust avamata. Samuti on lisandunud nutikellamaksed ja muudki.

„Toome uue äpi klientideni järk-järgult. Kuna pangal on palju kliente, siis etappidena on üleminek sujuvam ja turvalisem. Kui kliendil on telefonis automaatsed uuendused lubatud ja mälumaht piisav, siis uueneb äpp praegustel kasutajatel automaatselt augustikuu jooksul. Neil kasutajatel, kellel äpp automaatselt ei uuene augustikuu jooksul, tuleb uus rakendus ise alla laadida,“ ütles Swedbanki klienditeenuste divisjoni juht Ede Raagmets.

„Mõne kliendi jaoks on uuendus saadaval kohe, teiste jaoks pisut hiljem, kuid augusti lõpuks on enamik kliente olema uuenenud äpi kätte saanud,” lisas Raagmets. Kliente teavitatakse uuendustest ka läbi pangakanalite, lisainfot saab nii nõustamiskeskusest kui ka panga kodulehelt.

Uuendatud äpp sündis parimatest praktikatest ja klientide tagasisidest lähtuvalt.

Uuenenud äpi suurimaks innovatsiooniks on see, et äppi on integreeritud lisaks seni kasutusel olnud autentimise võimalustele ka biomeetrilise autentimise võimalus. „See võimaldab kasutajal biomeetriliste andmetega – sõrmejälje või näotuvastusega – äppi sisse logida ning kinnitada kuni 100-euroseid makseid. Lisaks saavad kliendid ainult biomeetriliste andmete abil uuesti sisselogimata liikuda mobiilirakendusest internetipanka,” kommenteeris Raagmets. Uues äpis on ka kontojäägi vidin, mis võimaldab kasutajal näha oma kontojääki ilma rakendust avamata.

Lisaks saab algatada sekunditega liikuvaid välkmakseid ja teha mobiilseid viipemakseid. Mobiilsete viipemaksetega on eraklientidel võimalik tasuda kauplustes ostude eest Android-nutitelefoniga ilma, et oleks vaja füüsilist maksekaarti välja võtta. Lisaks saavad Swedbanki kliendid Garmini ja Fitbiti nutikellade teatud mudelitega kasutada ka nutikella viipemakseid.

„Tõime küll uuenenud äpi turule, kuid arendame seda aina edasi ja lisame uusi funktsioone, samuti hindame klientide tagasisidet ja täiendame äppi soovituste põhjal,“ sõnas Raagmets. Äpi beetaversiooni Swedbank 2019 Eestis laadis endale alla üle 52 000 eestlase ning ligi tuhat klienti andis ka tagasisidet ja soovitusi, mida arendusprotsessi käigus arvesse võeti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments