Ülle Pind: mida töötajad tahavad?

Swedbanki personalijuht Ülle Pind. Erakogu

Mida töötajad tahavad ja mida nad vajavad – need on kaks põhilist küsimust, millele iga tööandja peab vastuse leidma. Tihtipeale on aga tahtmised ja vajadusel nii tihedalt läbi põimunud, et neil on keeruline vahet teha.

Osakonna koosolekul võivad töötajad öelda, et tahaksid minna koos bowling’ut mängima. Tegelikult võivad nad hoopis suuremat kasu saada DSCI-koolitusest, et õppida üksteise käitumist paremini tundma ja teha tõhusamalt koostööd. Vahevestluse ajal võib töötaja nuriseda palga pärast, ent põhjalikumalt temaga rääkides selgub, et rahulolematuse peamine põhjus peitub hoopis kasvanud töökoormuses ja selles, et ta pole aasta aega korralikult puhanud.

Niisiis võivad tahtmine ja vajadus erineda. Selguse saamiseks on tööandjal väga tähtis teada, kuidas töötajad end tööl tunnevad. Seejärel on juhi ülesanne soovid ja vajadused keskpõrandale kokku tuua ning asuda hoolivalt suunama ja toetama.

Tänapäeval küsivad inimesed endalt üha sagedamini, mis neid päriselt õnnelikuks teeb. Kuidas oleks võimalik elada oma elu terviklikumalt? Mida peaks tegema, et saavutada tõelist rahulolu? Kas mind ikkagi väärtustatakse töö juures piisavalt?

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pioneer
5 kuud tagasi

Töötaja ei soovi midagi peale töö tegemise. Andke ainult rohkem tööd. Meile pole päikest vaja, päikse eest on meil ju Kaja. Raha, seda ka ei taha, kõik mis teenin , piiri taha. Oskan ma vaid lolli tööd, seda teen ma päevad ööd.

seikspiir
5 kuud tagasi

Töötajatel käib närvidele see, et nemad teevad tööd, et kuidagi ära elada, kuid rikkaks saab tööandja.

Töötajad
5 kuud tagasi

tahavad sama hästi elada kui Ülle.

Kiplok
5 kuud tagasi

Tore kui keegi hakkab rääkima tööliste eest! Loomulikult ei taha töölised palka ja see ei ole esmatähtis. Samuti meeldib töölistele väga kui kontori töölised käituvad tsehhi töölistega üleolevalt, klatsivad neid taga ning halvustavad neid. Neile väga meeldib kuidas eestöölised, meistrid ja muud sellised andekad nartsissistid varastavad nende ideid ja serveerivad õukonna madalama astme liikmena ülesse poole kui lollid ja laisad kõik on ja kui targad ja ausad nemad on. Tehke anonüümne küsimustik ja vaadake mis pilt teile avaneb ja miks töötajad ei taha siin panustada, mis intriigid ja ärategemised meie ettevõtetes käivad. Kambakraatia ja inimeste maha tegemine on au sees… Loe rohkem »

Mida töötajad tahavad?
5 kuud tagasi

Töötajad tahavad rohepööret ja ei midagi enamat! Aamen.

Lollidemaa ametnikud
5 kuud tagasi

Tegelikult töötajad ei tahagi paremat palka vaid hoopis DSCI-koolitust ja suuremat töökoormust……krdi absurdide-maa on kohal.

mida
5 kuud tagasi

see pilt peab meile ütlema

kelle
5 kuud tagasi
Reply to  mida

moelooja kleiti reklaamitakse

Ütleb
5 kuud tagasi
Reply to  mida

nii mõndagi. Kurb on seda igatahes vaadata.

tahaks
5 kuud tagasi

et rootsi panga hiigelkasum minu pangakontole laekuks, see teeks mind õnnelikuks

himusta
5 kuud tagasi
Reply to  tahaks

Tee oma pank ja kõik laekubki. “Kerge vaevaga”.

kerge
5 kuud tagasi
Reply to  himusta

vaev tõesti, kui keegi kolloborant suunab riigi pensioniraha võõrpankadesse hoiule neile kasumit tootma

röövorav
5 kuud tagasi
Reply to  himusta

Finantsafääride ja – manipulatsioonidega ülikasumeid Eestist kokku röövivad pangad ei näe mingit ‘rasket vaeva’ raha saamiseks.