Postimees: arestis kapten kiidab Morobelli omanikke

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Traaler Roxen. Foto: marinetraffic.com
Traaler Roxen. Foto: marinetraffic.com

Kaliningradi hotellis arestis istuv Eesti kalalaevakapteni sõnul tunneb ta, et pole oma hädas üksi jäetud. Ta kiitis väga kalalaeva omanikke Raivo ja Aldona Baumi, kes teda väsimatult aitavad, kirjutab Postimees.

„Ma olen neile väga tänulik. Sellist suhtumist kohtab minu arust Eestis harva. Tavaliselt on ikka nii, et kui sa oled sita sees, siis vaata ise, kuidas hakkama saad,“ rääkis anonüümsust palunud kapten. „Ma näen, kui palju nad minu ja meeskonna jaoks on teinud. Firma ülejäänud töö ju kõik seisab samal ajal.“

10. mail pidas Vene piirivalve kinni Haapsalu firmale Morobell kuuluva kalalaeva Roxen, süüdistades seda loata püügis Venemaa majandusvööndis. Pärast 700 000 euro suuruse kautsjoni tasumist Venemaa kalavarule tehtud võimaliku kahju hüvitamiseks lasi Vene piirivalve 25. juunil laeva ja kolm meeskonnaliiget vabaks, kuid kaptenile määras kohus hotelliaresti, mis esialgu kehtib juuli lõpuni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments