Kuuendik praegustest riigikogu liikmetest ei kandideeri uuesti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lauri Luik Foto: Arvo Tarmula

Lauri Luik teatas juba oktoobris 2017, et ta uuesti riigikokku ei kandideeri. Foto: Arvo Tarmula
Riigikogu 101 liikmest 15 ei kandideeri uuesti 3. märtsi riigikogu valimistel.

Reformierakonna fraktsiooni 30 liikmest ei taotle tagasivalimist viis saadikut – Peep Aru, Lauri Luik, Meelis Mälberg, Anne Sulling ja Terje Trei.

Vabaerakonna praegusest kuueliikmelisest fraktsioonist loobusid kandideerimast pooled: Jüri Adams, Krista Aru ja Enn Meri.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna 14 saadikust ei kandideeri uuesti Hannes Hanso ja Jaanus Marrandi, samuti ei osale valimistel endine sotsiaaldemokraat, fraktsioonideväline Urve Palo.

Keskerakonna fraktsioonist ei kandideeri enam Toomas Paur ja Karin Tammemägi ning Keskerakonna nimekirjas parlamenti saanud, kuid sellest nüüdseks lahkunud fraktsioonilise kuuluvuseta Olga Ivanova.

Isamaa saadikutest ei taotle tagasivalimist Maire Aunaste.

Eelmistel riigikogu valimistel sai enim hääli Anne Sulling – 4197, Krista Aru sai 2529, Hanso kogus 2038 ja Palo 2028 häält. Ivanova sai 1948 häält, Meri 1619, Marrandi 1050, Mälberg 1040 häält. Tammemägi kogus 881, Luik 855, Adams 720, Aunaste 679, Trei 557, Paur 511 ja Peep Aru 416 häält.

Vt ka: “Intervjuu. Lauri Luik lubab 2019 riigikogust loobuda

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kuglimugli
5 aastat tagasi

Kui riigikogusse selline suur arv tahtjaid on, jääb neist iga jaoks häältesaak paratamatult pisikeseks. Imelik on hoopis see, et mõnel tegelaseel on õnnestunud terve elu riigikogus istuda. Ja kui ka hääli vähe saab, miski süsteemiga saab ikka sisse.

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Kahju kui nii kiiduväärsed Läänlased enam ei kandideeri ! Kust me nüüd edaspidi alghallikatest kuuleme kui hästi elame ja kui hea põhiseadus meil on ?