Lääne-Nigula vald alustab tuleval aastal kaasava eelarvega

Mikk Lõhmus
Mikk Lõhmus

Uuest aastast on Lääne-Nigula vallal plaanis alustada kaasava eelarvega, kus valla elanikud saavad oma piirkonna eelarves pisut kaasa rääkida.

Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmuse sõnul ei ole veel valla kaasav eelarve määrus paigas, kuid praegu on idee jagada vald kaheksaks piirkonnaks ja iga piirkond valib eraldi.

„Määrus on meil menetluses ja tahaks jaanuari volikogus selle heaks kiita,” ütles Lõhmus.

Praeguse plaani kohaselt jääb kaasava eelarve summa kogu vallas 25 000 ja 40 000 euro vahele. „Projektis on 25 000 praegu, aga siin on tulnud ettepanekuid, et seda summat suurendada,” ütles Lõhmus.

Ta loetles, et jaanuaris võtavad määruse vastu, veebruaris saab ettepanekuid esitada ja märtis oleks hääletamine. Kevade lõpus või suvel saab ettepanekuid ellu viima hakata.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kaasav
5 aastat tagasi

eelarve Lääne- Nigula vallas on häma, sest nii suure valla kohta on pakutud rahvale arutamiseks ainult 25000 eurot kõikide kogukondade peale kokku, mis on kõvasti vähem , kui vallavanem Lõhmuse aasta palk. Kuhu sedasi liikudes välja jõutakse on rahvale niigi selge- kogu toimetamine on teatud valla koorekihi asendustegevus

Rahvas
5 aastat tagasi
Reply to  Kaasav

Tartu linna kaasava eelarve summa on kuni 100 000.- (elanikke 99 000), Pärnu linna kaasava eelarve summa on 40 000.- (elanikke 50 000), Lääne-Nigulas on elanikke 7100). Kui suur peaks teie arvates kaasava eelarve summa vallas olema, et saaks eest ära sõna”kõigest”? Kui mitme inimesega olete teemat süvitsi arutanud, et võtate sõna “rahva” nimel? Ja veel, kas teil on ettepanek, kuhu seda kaasava eelarve raha kasutada, et mingi asi tehtud saaks vallas, mis ehk muidu kahe silma vahele jääks? Kui on hea idee, tahan ka oma hääle anda.