Galerii: kaitseliidu Lääne maleva pealik vahetus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 56
Kaitseliidu ülem Meelis Kiili andis uuele Lääne maleva pealikule Meelis Pernitsale üle maleva lipu. Foto Arvo Tarmula

Kaitseliidu Lääne malevas vahetus võim kui täna Haapsalu kultuurikeskuses toimunud pidulikul tseremoonial andis senine pealik Rasmus Lippur maleva lipu uuele pealikule Meelis Pernitsale.

„Tõotan hoida ja kaitsta Lääne maleva lippu,” lubas Pernits lippu vastu võttes.

Kaitseliidu pealik Meelis Kiili meenutas, et kaks aastat ja kolm kuud tagasi samas saalis malevapealikuks saanud Lippurile maleva lippu üle andes lubas ta, et see saab olema viimane Lääne maleva pealiku vahetus tema ametiaja jooksul. „Aeg muutub, asjaolud muutuvad, kaitseliit areneb ja tulevad uued väljakutsed. Meil on vaja need väljakutsed vastu võtta ja ajaga kaasas käia,” nimetas Kiili põhjuse, miks Lääne maleva pealiku vahetus tema ametiajal siiski viimaseks ei jäänud. „Teine põhjus on see, et ilmselt olen ma liiga kaua ametisse jäänud,” lisas Kiili naljatledes.

Kiili sõnul on Lippur teinud Lääne malevas head tööd ja läheb nüüd Pärnusse, kus asub juhtima Pärnumaa malevat ja ühtlasi üles ehitama Lääne kaitseringkonda.

Uus Lääne maleva pealik Pernits juhtis seni kaitseliidu Rapla malevat ja enne seda koolitas kaitseliidu koolis rühmapealike. „Iga malev on oma pealiku nägu. Nüüd see nägu siin Läänes muutub, aga pühendumine jääb alles,” ütles Kiili.

Pernitsa sõnul pole Läänemaa ja Lääne malev talle võõrad, sest pärit on ta Märjamaalt ja naise võttis Haapsalust. „Nii et oleme Haapsalus päris tihedad külalised,” lisas ta.

Uus malevapealik nimetas, et kaitseliidu prioriteedi, kaitsetahte arendamise, kõrval peab ta oluliseks koostööd kaitseliidu, naiskodukaitse ja noorteorganisatsioonide vahel. Ta lisas, et kindlasti peab kaitseliit end ka rohkem ka väljapoole näitama. Samuti lubas Pernits, et käib lähiajal läbi kõik Lääne maleva alla kuuluvad malevkonnad.

Lääne maleva pealiku asetäitja Neeme Suur ütles ühte pealikku ära saates ja teist vastu võttes, et maleval on olnud head pealikud. „Pealikuvahetus on rõõmus sündmus, aga soovin, et neid rõõmsaid hetki oleks harvem, nii nelja või kuue aasta tagant,” sõnas Suur.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kolla
5 aastat tagasi

Eesti riigis pole üle 80-ne aasta sõda olnud,huvitav milliste kangelastegude eest neil sõjamängijatel rinnad ordeneid täis?