Paadivaraste kohtuistung lükkus taas edasi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tanel Möller osales kohtuistungil videosilla vahendusel vanglast, kuid tema kaaslane Jaan Hallikas kohtusse ei ilmunud. Foto Arvo Tarmula

Reedel pidid Haapsalus astuma kohtu ette mehed, kes mullu suvel varastasid Lääne- ja Hiiumaalt paate ja paadimootoreid, kuid istung lükkus ühe kohtualuse puudumise tõttu taas edasi.

Jaan Hallikas ja Tanel Möller pidanuks esimest korda kohtu ees olema juba oktoobri lõpus, kuid toona lükkus istung Hallikase haigestumise tõttu eilsele.

Kohtunik Piia Jaaksoo sõnul teatas Hallikas esimesel korral küll kohtule oma haigestumisest, kuid pole siiani esitanud arstitõendit. Sel korral ei ilmunud ta kohale ega teatanud kohtule ka oma puudumise põhjust. Et kohtuistung järgmisel korral peetud saaks, tuleb kohtuniku sõnul kasutada sundtoomist.

Teine kohtualune, Möller on vangis ja oli valmis reedesel kohtuistungil osalema videosilla kaudu otse Tallinna vanglast. Et mehed on süü omaks võtnud ja prokuröriga karistuse osas kokku leppinud, on kohtuistungi puhul tegemist kokkuleppe kinnitamisega.

Möllerit ja Hallikast süüdistatakse selles, et nad mullu suvel varastasid nii Hiiu- kui ka Läänemaalt mitu paati ja paadimootorit, lisaks leidis politsei nende juurest ebaseaduslikke relvi.

Mehed tabati mullu suvel Haapsalus koos Riguldist varastatud paadiga. Tegemist oli õnneliku juhusega – paadi omanik oli just sõitnud Haapsalu, et politseile paadivargusest teada anda, kui märkas Circle K tanklas oma paati võõra auto taga paadihaagisel.

Politsei võttis varastatud paadi juurest kinni neli inimest – lisaks Hallikule ja Möllerile veel ühe naise ja mehe. Kõik neli olid narkomaanid ja pärit Harjumaalt. Kahe kaasosalise puhul, kes mõlemad olid varem karistamata, menetlus lõpetati. Prokurör Indrek Kalda sõnul pidid nad oma osa vargusega tekitatud kahjust hüvitama ja üks neist tegema ka üldkasulikku tööd.

Möller viibib praegu vahi all, kuna ta ei täitnud eelmise kohtuotsusega pandud kohustust käia kriminaalhooldaja juures. Ka paadivarguste eest nõudis prokurör Möllerile vangistust ja koos varasema karistusega tuleks mehel trellide taga veeta kaks aastat.

Varem karistatud Hallikasele nõudis prokurör 480 tundi üldkasulikku tööd, mis tuleb kahe aasta jooksul ära teha.

Mölleri ja Hallikase järgmine kohtuistung on ülejärgmisel nädalal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kägu
5 aastat tagasi

Pole küll eluaeg kohtu all olnud,aga loomulikult tahaks pärast kuriteo toimepanemist,et lp. Piia mu üle kohut mõistaks. Hundid söönud, lambad terved. E. pätt vabaduses ja palk jookseb. Kujutage ette, et kohtunik vastavalt kannatanute õiglustundele ja seadusele ka päti kinni paneb. Varsti oleks kaagid kinni ja tööpuudus- tuleb koondamine.