Haapsalu toomkirikus pühitseti uus piiskopivapp

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Piiskopivapp. Fotod Arvo Tarmula

Haapsalu toomkirikus pühitseti pühapäeval Haapsalu sõpruskoguduste päevade raames uus piiskopivapp.

13. sajandil rajatud kirikus ei olnud piiskoppi 16. sajandist saadik. 2015. aastal pühitseti seal aga piiskopiks Haapsalus elav Eesti Evangeelse Luterliku kiriku vaimulik Tiit Salumäe ja nüüd, kolm aastat hiljem sai Haapsalu toomkirik ka uue piiskopivapi, vahendas “Aktuaalne kaamera“.

Tiit Salumäe sõnul sümboliseerib uue vapi pühitsemine naasmist ajaloolise pärandi juurde. “Tuleme tagasi selle juurde, mis 500 aastat tagasi oli, sest päris eelmisest piiskopist on ju üle 400 aasta möödas,” selgitas Salumäe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jux
5 aastat tagasi

Inimesed käivad tavaliselt tööl. Aga osad mängivad mingeid mänge kostüümides. Eks teater ole osa elust.

Mart
5 aastat tagasi

Järgmisena võiks panna välja mõned reliikviad ja hakata müüma indulgentse.

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Ajalugu on ajalugu aga miks peab pühitsema relvi,vappe jne.sealjuures rääkides rahuarmastusest,sallivusest ja pagan teab millest veel ?