3

Haapsalu toomkirikus pühitseti uus piiskopivapp

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Piiskopivapp. Fotod Arvo Tarmula

Haapsalu toomkirikus pühitseti pühapäeval Haapsalu sõpruskoguduste päevade raames uus piiskopivapp.

13. sajandil rajatud kirikus ei olnud piiskoppi 16. sajandist saadik. 2015. aastal pühitseti seal aga piiskopiks Haapsalus elav Eesti Evangeelse Luterliku kiriku vaimulik Tiit Salumäe ja nüüd, kolm aastat hiljem sai Haapsalu toomkirik ka uue piiskopivapi, vahendas “Aktuaalne kaamera“.

Tiit Salumäe sõnul sümboliseerib uue vapi pühitsemine naasmist ajaloolise pärandi juurde. “Tuleme tagasi selle juurde, mis 500 aastat tagasi oli, sest päris eelmisest piiskopist on ju üle 400 aasta möödas,” selgitas Salumäe.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Jux
Jux

Inimesed käivad tavaliselt tööl. Aga osad mängivad mingeid mänge kostüümides. Eks teater ole osa elust.

Mart
Mart

Järgmisena võiks panna välja mõned reliikviad ja hakata müüma indulgentse.

uskmatu-toomas
uskmatu-toomas

Ajalugu on ajalugu aga miks peab pühitsema relvi,vappe jne.sealjuures rääkides rahuarmastusest,sallivusest ja pagan teab millest veel ?

wpDiscuz