Nõva lestapüügivõistlus andis hea saagi

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

????????????????????????????????????
Nõva lestafestivalil said auhinna nii kõige parema kui ka kesisema saagiga õngitsejad. Foto Margus Medell

Nädalavahetusel viiendat korda peetud Nõva lestafestivalil tõmbasid võistlejad välja rohkem kala kui tavaliselt. Võitja Harri Nurga saak oli 1,18 kilo ehk 6-7 lesta.

Möödunud aastal piisas esikohaks ühest, kuigi pirakast, lestast. Tänavu sai vähemalt ühe lesta 24 võistlejat 59st. „Lõpuks ometi soosis ilmataat meid. Ilm oli vaikne, kala oli oluliselt rohkem kui varasematel aastatel,“ ütles üks festivali korraldajaid Aivar Oruste.

Nõva lestafestivali peetakse Peraküla rannas. Võistlejad loositakse paaridesse ja igale paarile eraldatakse rannast 15 meetrine püügiala, kus võib püüda kahe õngeridvaga. Esimene etapp oli laupäeva päeval. Õhtul loositi uued paarid ja ees ootas ööpüük pimedas.

Teine korraldaja Margus Medell ütles, et osalejatelt tuli tänavu väga hea tagasiside. „Kõige kaugemad võistlejad olid tulnud Narvast.

Nõva lestafestivali peeti viiendat korda. „Tundub, et teeme ka kuuenda ja seitsmenda,“ ütles Aivar Oruste.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Harri
5 aastat tagasi

Kuna ma ise karbipüüdja rohkem, siis ka võistlustel meil püüki 72 tundi. Kas aga selle maratoni vastu peaksid? Kui nt 12 tundi pidevat püüki, siis poleks ju paha. ralli rohkem liikumine, kui istumine.

Tekkis küsimus
5 aastat tagasi

Miks on selle ägeda lestapüügi võistluse nimeks festival. Sama hästi võiks ju panna siis näiteks lestaralli , lestamaraton või teab mida.