Haapsalu sai üürimaja ehituseks toetust

Kaia Iva Haapsalu linnavalitsuses. Foto: Arvo Tarmula
Kaia Iva Haapsalu linnavalitsuses. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavalitsus sai SA KredEx raha üürimaja ehitamiseks, kokku rahastatab KredEx 10 hoonesse sotsiaaleluruumide kohandamist näiteks erivajadustega inimestele, eakatele või asenduskodust ellu astuvatele noortele.

„Sotsiaaleluruumid võimaldavad näiteks asenduskodust ellu astuvatele noortele, erivajadustega inimestele, eakatele jt abivajajatele kvaliteetse eluaseme,“ ütles sotsiaalkaitseminister Kaia Iva. „Samuti annab toetus hea võimaluse luua eakatele nn teenusmaju, kus nad saaksid üürida tavapärase hinnaga ökonoomseid ja hea ligipääsetavusega kortereid. Mõnes väiksemas omavalitsuses tegutsevad sellised teenusmajad juba praegu, näiteks Türil ja Imaveres.“

Sotsiaaleluruumide kohandamiseks laekus 8 taotlust – Tallinna linnast, Narva-Jõesuu linnast, Tartu linnast kahe hoone ehitamiseks, Rae vallast, Saku vallast, Haapsalu linnast ning kaks taotlust Tori vallast 3 hoone rekonstrueerimiseks.

Taotlusi sai KredExile esitada 15. augustini. Toetusel on kaks eesmärki: tagada mobiilsetele töötajatele senisest parem üüriruumide kättesaadavus ja soodustada täiendavate sotsiaaleluruumide rajamist. Kokku rahastatakse 20 hoone kohandamist – 10 sotsiaaleluruumidele ja 10 mobiilsetele töötajatele.

„Kohalike omavalitsuste esmatähtis ülesanne sotsiaalvaldkonnas on parandada oma piirkonna elanike iseseisvat toimetulekut ning ennetada toimetulekuraskuste süvenemist,“ ütles minister Iva. „Tunnustan kõiki neid omavalitsusi, kes kasutavad ära võimaluse pakkuda oma territooriumil elavatele abivajavatele inimestele veelgi paremaid teenuseid.“

Tänavu oli kaasaegse üürimaja ehitamiseks ette nähtud kokku 2,5 miljonit eurot. Kredex toetab üürimaja ehitamist poole summaga, teine pool on omavalitsusel omaosalus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Gert
5 aastat tagasi

Paralepa metsa. Uimase krundi kõrvale. Saab sõpru juurde.

herr Ligi
5 aastat tagasi

Niine tänav, vana kommunaali krunt.

aferfrfer
5 aastat tagasi

huvitav ja kuhu kohta ehidatakse?

KEELEKOOL
5 aastat tagasi
Reply to  aferfrfer

Ei ehidata, vaid EHITATAKSE