Vormsi helikopteriplatsi avamine lükkus edasi

Vormsi vallavanem Ene Sarapuu näitab valmivat kopterite maandumisplatsi. Eduard Laur
Vormsi vallavanem Ene Sarapuu näitab valmivat kopterite maandumisplatsi. Foto Eduard Laur

Täna oli plaanis avada Vormsil renoveeritud helikopteriplats, kuid selle avamine lükkus edasi, sest plats ei jõudnud valmis.

„Ehitaja oma tarnete tõttu ei jõudnud seda tänaseks ikkagi valmis, selgus täna hommikul kurbusega,” ütles Vormsi vallavanem Ene Sarapuu.

Uuel helikopteriplatsil on betoneeritud ja sellel on kõik vastavad nõuded, mida lennundusamet ette seab. „Selline nagu peab plats välja nägema, õigete tähistustega,” ütles Sarapuu.

Helikopteriplats on Sarapuu sõnul saare elanikele ja külastajatele oluline eelkõige turvalisuse pärast. Platsi hakkab enamasti kasutama Põhja-Eesti regionaalhaigla, et saaks abivajaja kiiresti haiglasse toimetada. „Eriti sellisel perioodil kui laevaliiklus on aeglasem talvel ja ka suvel, kui kannatanu ei kannata nii pikka ootamist,” ütles Sarapuu.

Sarapuu sõnul avatakse kõigile nõuetele vastav helikopteriplats Vormsis septembri alguses koos kooli juurdeehitusega.

Raha helikopteriplatsi renoveerimiseks sai Vormsi vald väikesaarte investeeringute programmist ja see läheb maksma üle 80 000 euro. Helikopteriplatsi peatöövõtja on OÜ Werm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments