EKRE taotles luba Lihula mälestusmärgi korrastamiseks

Lihula ausammas aastal 2004. Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11

Lihula ausammas aastal 2004. Arvo Tarmula

Eesti konservatiivse rahvaerakonna (EKRE) Lihula esindaja Meelis Malk soovib korrastada Lihula kalmistul asuv mälestusmärk „60 aastat Eesti kaitselahingutest”.

Mälestusmärk teises maailmasõjas Saksa poolel sõdinud eestlastele avati Lihulas 2004. aasta 20. augustil. Sama aasta 2. septembril viidi toona skandaale tekitanud mälestusmärk õhtupimeduses ära.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Endel
5 aastat tagasi

uskmatu-toomasele – Kas nõukogude armee mundris hävituspataljonis ja armees teeninud eestlased, kes oma kaasmaalasi piinasid, tapsid ja küüditasid olid paremad ja eesti asjaga rohkem seotud?
Aimarile – Pilt ja tekst ei lähe kokku tõesti. Hetkel on seal mälestustahvel, mis on halvas seisukorras, samuti ausamba enda koht ja ümbrus vajab korrastamist.
02. septembril, ausamba teisaldamise 14. aastapäeval, toimub kell 18.00 seal suur mälestusüritus. Kellele huvi pakub, tuleb kohale.

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi
Reply to  Endel

Kulla Endel,Kõige masendavam õigustus on “Teised tegid ka”!

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Eks see ole maitse asi-kellele saksa mundris eestlased olid koonduslaagris viimased keda nähti,kelle silmis on nad vabastajad,kelle silmis rahvaste vabaduse kaitsjad.
Kuid üks on kindel – eesti asjaga polnud neil kellegil midagi pistmist !

Aimar ( nimi muudetud )
5 aastat tagasi

Pealikiri on vildakas sest koht kus ausammas asus on ju alles. Kuidas saab midagi taastada mis on olemas ? On ikka tase…