Suur galerii: Haapsalu üürimaja ehitajad pidasid sarikapidu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid tõi üürimaja katuselt sarikapärja alla. Foto: Markus Sein
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 40
Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid tõi üürimaja katuselt sarikapärja alla. Foto: Markus Sein

Täna keskpäeval toimus Haapsalu üürimaja ehitusel sarikapidu, Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid ronis mööda tellinguid maja katusele, et ehitajate paika pandud pärg alla tuua.

Esialgu oli sarikapidu planeeritud küll juulikuu viimastele päevadele, kuid nii palju suutis koroonaviirus asjade käiku sekkuda, et sümboolne üritus toimus kaks nädalat hiljem. Peatöövõtja Eviko Ehituse juht Erik Liiv kinnitas, et maja valimise lõpptähtaega see ei muuda.
„Oleme graafikus. Järgmise aasta 29. jaanuaril anname maja võtmed üle,“ ütles ta.

„Kõik toimus keerulisel ja samas huvitaval aastal – elasime koroona tõttu vahepeal eriolukorras ja talve nagu polnudki ja oli võimalik ehitada. Hoidsime iga päev pöidlaid, et objektil midagi ei juhtuks, keegi ei jääks haigeks ega saaks positiivset koroonatesti vastust, ja tõesti – seda ei tulnudki. Kogu meie meeskond on hästi töötanud, aga kõigil meil on oma survega seljas istunud Jaanus Karilaid. Paljuski tänu tema järjekindlusele ja energiale on see projekt siiamaani jõudnud,“ rääkis kogu projekti eest vastutava Haapsalu Linnamajanduse AS-i juht Peeter Vikman.

„Hea meel on tõdeda, et koostöö on meil hästi sujunud. Loodame, et see kestab projekti lõpuni,“ ütles Eviko Ehituse juht Erik Liiv. Ta tänas kõiki objektil töötanud ehitajad, kõiki koostööpartnereid ja alltöövõtjaid.
Liiv kiitis töö tellijat ehk Haapsalu linnavalitsust traditsioonide austamise eest, mis kuuluvad ehitusprotsessi juurde – sarikapeo pidamist. „Kõik objektid, kus oleme sarikapidu pidanud, on alati kuni lõpuni õnnestunud,“ naljatas ta.

Karilaid tänas omakorda Eviko Ehitust, kes on raskuste kiuste tähtaegadest kinni hoidnud. Kiitused ja tänud edastatud, ronis Karilaid mööda tellinguid katusele ja tõi sarikapärja alla.
Ehitajaid ootas peolaud traditsioonilise kuuma seljanka, napoleoni koogi ja väikse hingekosutusega.

Peagi algavad üürimaja siseviimistlustööd. Vikmani sõnul meeldiks peatöövõtjale väga, kui siseviimistluseks leitaks mõni kohalik ettevõte.

Fotod: Markus Sein

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
viki
3 aastat tagasi

Need õiged tüübid on ikka need ehitajad kes selle maja oma kätega valmis teevad, mitte Karilaid ja Vikman. Tuletame meelde et see ei ole ei Karilaiu ega Vikmani isiklik raha et seda maja ülesse ehitada 🙂 Karilaiu ja Vikmani tööd pole seal rohekem kui allkiri paberi lehel.

Lihtsalt kodanik
3 aastat tagasi

Eviko Ehitus – Riito Ehitus – Facio Ehitus . Leia üks erinevus. Aga eks aasta lõpus ole näha, kuidas objekt valmib.

Covid
3 aastat tagasi

Miks osad kannavad kiivrit ja osad mitte? Palun selgitust!

Osad
3 aastat tagasi
Reply to  Covid

lihtsalt puupead

Pook
3 aastat tagasi

Praegusel ajal on üürnik haapsalus ikkagi täielik lohh, kes suure osa oma sissetulekust maksab ärikale ja kui lõpuks on vesi ahjus, siis elab tänaval edasi kartulikoori süües.

uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Kas tulemustasu ka ametnikele makstakse ?

Postimees
3 aastat tagasi

Ukrainlased ka olid kohal?

Y2K
3 aastat tagasi

Kiideti üksteist selle eest, et teed tööd mille eest makstakse. Tublid, ega muud arvata ei olnudki.

maks
3 aastat tagasi
Reply to  Y2K

kohe näha ja tunda, et propagandaüritus, Sukles ka kohal. Palju maksis banketilaud, kes tellis,kes maksis.