1

Mohni saare lähistel läks kaduma 23-aastane sukelduja

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

18. augustil kella 18 paiku teatati politsei- ja piirivalveameti merevalvekeskusele, et Harjumaal Mohni saare lähistel jäi kadunuks sukelduja. Viieliikmeline grupp oli sukeldumas saare lääneküljel ja ranna lähedal. Kaduma läinud sukelduja oli varasema sukeldumiskogemusega 23-aastane mees.

PPA kopter otsis kadunud meest rannikulähistelt ja ranna-alalt. Rakvere politseijaoskonna merepääste patrull otsis koos Pärispea vabatahtlike merepäästjatega meest vee pealt. Samuti aitasid kadunud meest otsida teised sukeldujad.

Pimeduse saabudes otsingud lõpetati, kaduma jäänud sukeldujat leida ei õnnestunud.

PPA valmisoleku ja reageerimise büroo juhtivkorrakaitseametniku Marge Kohtla sõnul ei ole veel teada, mis mehega juhtus ja mis vee all valesti läks. „Enne sukeldumist tuleks veenduda enda tervislikus seisundis ja mitte üle hinnata oma võimeid. Lisaks ei tohi unustada varustuse kontrolli, sest vee all olles sõltub kõik eelkõige toimivast varustusest. Kaaslastega sukelduma minnes tasub kokku leppida ka märguanne olukorraks kui midagi viltu läheb,“ lisas Kohtla.

Sobiva ilma korral jätkatakse otsinguid täna sonariga.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Zanders
Zanders

Lõuna aeg juba leidsime…oli vana ankru külge kinni jäänud…
Kalad olud juba suht oma tööd teinud.

wpDiscuz