Merepäästeselt päästis Kesselaiu lähedalt merehädalise

21. juulil kell 13.52 sai häirekeskus teate, et mandri ja Muhu saare vahel asuvast Kesselaiust miili jagu põhja pool läks kajakiga matkanud inimene ümber.

Kajak oli vett täis ning laine kõrge. Abivajaja rippus saabunud info põhjal kajaki küljes juba tund aega kalipsota, mis kiirendas jahtumist. Veetemperatuur oli umbes 19 kraadi.

Päästeoperatsiooni koordineerimisega tegeles merevalvekeskus. Teiste hulgas läksid Kesselaiult hädalist oma kaatritega otsima Muhu merepäästeseltsi liikmed Indrek Allmann ja Elvis Andersoo. Mehed hargnesid ümber saare, et haarata võimalikult laia otsinguala. Otsingut raskendas kõrge laine ja tugev tuul. Kella 14.37 ajal leidis Andersoo merelt kajakiga triiviva hädalise ning aitas ta oma paati, millega tõi kannatanu Kesselaiule. Allmanni abikaasa oli saarel meditsiinitöötaja, kes kannatanule esmaabi andis. Kiirabi kutsumise vajadust ei tekkinudki ja peale kosumist transporditi õnnelikult päästetu Virtsusse. Samas piirkonnas viibinud veeteede ameti laev EVA-320 sai veest kätte ka kajaki, mis samuti Virtsu sadamasse transporditi.

Päästeamet kiitis kajakisõitjat selle eest, et ta kandis päästevesti ja oli merele minnes võtnud kaasa laetud mobiiltelefoni, mis oli paigutatud veekindlasse kotti, sest nende abivahenditeta oleks võinud õnnetus traagilisemalt lõppeda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Tänapäeva inimestel puudub ettenägemisvõime ja enesealalhoiu instinkt ! Hea et niigi läits !