Sukles: viis tasulist bussiliini on kaduvväike osa selles suures õnnes

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul jõuab lähipäevil igasse postkasti infovoldik, kus on kirjas kõik, mida peab teadma tasuta bussisõidu kohta. Foto: urmas Lauri

Tänasel Haapsalu linnavolikogu istungil Puise nina talus kiitis volikogu heaks lepingu sõlmimise Põhja-Eesti Ühistranspordikeskusega, ühtlasi soostus volikogu ettepanekuga, et bussiliini nr 3 kulud maksab kinni linn.

Tasuta ühistranspordile ülemineku kohta tõdes linnapea Urmas Sukles, et viis riigi doteeritavat Läänemaad puudutavat maakondadevahelist bussiliini (kaks Haapsalu-Tallinna liinil, Haapsalu-Tartu, Haapsalu-Pärnu ja Haapsalu-Märjamaa), millel tuleb ikkagi raha eest pilet lunastada, „on kaduvväike osa selles suures õnnes”.

Tasuta saab alates pühapäevast sõita nii Haapsalu linnaliinibussis kui ka maakonnaliinidel. „Kui te lubate kinni maksta liini number kolm, siis on meil kokku 22 liini tasuta, kui ma ei eksi,” nentis Sukles.

„Mis on lahendus Lihulale ja Hanilale, kes otsustasid lahkuda Läänemaa koosseisust ja peavad nüüd pileti eest maksma hakkama,” suunas volikogu esimees, keskerakondane Jaanus Karilaid linnapead. „Mis on lahendus neile?”

„Mis puutub sellesse, et Virtsu liin ja Märjamaa muutusid maakonnaülesteks, seega kaugliinideks, siis see on Pärnumaa küsimus, kuna Pärnumaa ei läinud tasuta transpordiga kaasa,” ütles Sukles ja nimetas Lihula ja Hanila liitumist Pärnumaaga Lixit’iks. „Siin ma pigem küsiks, miks maavalitsus, kes seda hanget [Haapsalu-Lihula bussiliini] ette valmistas, ning juba hanke väljakuulutamisel teadis, et Lihula kant lahkub Lääne maakonna koosseisust, miks ta siis sellega ei arvestanuud.”

Suklese sõnul on ebaõigluse lahendamiseks vaja riigikoguliikmete kaasabi. Haapsalu volikogust kuuluvad riigikokku Karilaid ja reformierakondlane Lauri Luik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kala
5 aastat tagasi

Kuningas on rääkinud! Elagu kuningas!

puljongi kuubik
5 aastat tagasi
Reply to  Kala

Milles see “kuningas” süüdi on? Selle supi keetis kokku ju proua minister Kadri. Naistel ongi suurepärased oskused, kõik lihtsad asjad keeruliseks muuta.

lilleke rohus.
5 aastat tagasi

Lugesin õhtulehest, et tasuta sõit ei ole piletita sõit ja selle eest võib trahvi teha. Pärnu lehes oli kirjas, et turist peab mitu korda rohkem bussisõidu eest kukrut kergendama kui kohalik. Ega enne sellest õnnest enne aru saa kui võrdled teistega. Meil on elu päris lill. Ja samas mõtled, et jumal küll millega me siin eestimaal tegeleme.

meelehea
5 aastat tagasi

võib tasuda ka kommikarbi, lillede, kärakaga

Tähelepanek
5 aastat tagasi

Loe ja imesta, mida räägib Sukles – kui te lubate kinni maksta liini number kolm, siis on meil kokku 22 liini tasuta, kui ma ei eksi? Kas seda juttu võib ikka uskuda?

Zanders
5 aastat tagasi

23.o6 maksis Haapsalu Rannaküla 5 juudirubla…

Bussifänn
5 aastat tagasi

Tundub et ikka tasuta. Kõik kolm linnaliini kindlasti tasuta:)

Haapsalu
5 aastat tagasi

Kas siis nr.2 Uuemõisa bussis peab ikka ostma pileti,see siis ei ole tasuta?

Vanamees
5 aastat tagasi
Reply to  Haapsalu

Kui uuemõisa ikka Läänemaal on. Pileti peab ikka võtma, et oleks teada, kui palju sõitjaid on, muidu oleks anarhia. Ainult et pilet on tasuta.

ole rahulik
5 aastat tagasi
Reply to  Vanamees

varsti saavad bussid peale näotuvastus, sõrmejälje ja heliseadmed, sinu nägu ja jutt salvestatakse igaveseks LKA selveritesse

mees
5 aastat tagasi
Reply to  ole rahulik

Keegi ärimehest boss räägib tasuta önnest. Naera puruks 🙂
Kas see mees pole veel keskerakonda astunudki? No on “mees”.