Noortkotkaste võistlusel Mini-Erna teeb kaasa ka Läänemaa võistkond

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Oru võistkond mullusel Valgel Laeval: Joosep Altmets, Martin Teppan, Mihkel Türnpu ja Mikk Naar. Foto: Urmas Lauri

Oru võistkond Valgel Laeval: Joosep Altmets, Martin Teppan, Mihkel Türnpu ja Mikk Naar. Foto: Urmas Lauri

Tänasest kuni pühapäevani Järvamaal Türi vallas Noorte Kotkaste võistlusmatk „Mini-Erna 2018“, millest võtavad osa nii Noorte Kotkaste ja Kodutütarde 4-liikmelised võistkonnad kui ka välisvõistkonnad Lätist ja Leedust. Läänemaalt on esindatud võistkond, mis osales siinsel patrullmatkal Valge laeval Oru nime all.

Kaitseliidu Lääne maleva noorteinstruktor Kaidi Sits ütles, et Lääne maleva noorkotkaste võistkonna kapten on Joosep Altmets (LÜG). Võistkonnas on ka Martin Teppan (Lihula gümnaasiumi õpilane), Mihkel Türnpu (lõpetas Oru kooli) ja Mikk Naar (LÜG).

Meie võistkonna taustajõududena on Järvamaal Liivia Lints ja Kristjan Tiitsma. Lints on kodutütar, kes on võistelnud Ernakestel ja kahel korral osalenud ise Mini-Ernal, Tiitsma on kaitseliitlane, endine noorkotkas, ka tema on osalenud Mini-Eenal.
 
Võistlus avatakse täna õhtul kell pool üheksa Kaitseliidu Järva maleva staabi juures Türil. Esimene võistkond stardib rajale samast homme, 30. juuni hommikul kell 7.
 
Võistlusmatka kogupikkus on ligikaudu 50 km.  “Ikka väga ränk. Väga ränk, see ei ole lihtne võistlus,” kommenteeris Sits. “Meie noorkotkaste eesmärk on rada läbida, sest mullu ju katkestati.” Tänavune võistkond on mullusega võrreldes veidi muutunud, kooseisus on uueks liikmeks Mikk Naar.

Võistkondadel tuleb liikuda jalgsi maastikul ning täita etteantud ülesandeid. Kogu matka jooksul peavad võistkonnad hakkama saama stardist kaasa võetud vahenditega ja ilma igasuguse kõrvalise abita.
 
Võistlusmatka „Mini-Erna 2018“ eesmärgiks on kontrollida noorkotkaste oskusi ja teadmisi arendades samas ka noorkotkaste vahelist sidet.
 
Noorte Kotkaste võistlusmatka „Mini-Erna 2018“ lõpetamine on Türil 1. juunil orienteeruvalt kell 15.
 
Võistluse korraldaja ja läbiviija on Noorte Kotkaste Järva malev ja Noorte Kotkaste esindus koostöös Kaitseliidu Järva maleva, Naiskodukaitse Järva ringkonna, Kodutütarde Järva ringkonna ja koostööpartneritega.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments