Vallavalitsus kuulutas välja Nõva koolijuhi uue konkursi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Nõva kool. Foto: Urmas Lauri
Nõva kool. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavalitsus kuulutab taas välja avaliku konkursi Nõva kooli direktori ametikohale. Kandideerimisdokumente saab vallavalitsusele esitada kuni 1. augustini.

Kaks nädalat tagasi kirjutas Lääne Elu, et Nõva kooli direktori valimiskomisjon otsustas, et kandidaatide seas ei ole direktori ametisse sobivat inimest.

Direktoriks kandideeris toona neli inimest – Nõva kooli õpetaja Margit Karindi ja Tallinna tehnikaülikooli teadur Joosep Link ning veel kaks inimest, kelle nimed ei ole Lääne Elule teada.

„Komisjon tõdes, et sada protsenti direktori ametisse sobivat kandidaati ei ole,” ütles komisjoni esimees Andres Kampmann.

Uues konkursiteates on kirjas, et Nõva kool on ühe asutusena tegutsev põhikool, lasteaed ja õpilaskodu. Avalikul konkursil valituks osutunud isikuga sõlmitakse tähtajatu tööleping direktori 0,8 töökoormusega ametikoha täitmiseks.

Direktor, keda otsitakse, peab vastama põhikooli direktori kvalifikatsiooninõuetele, tal peab olema magistrikraad või sellele vastav kvalifikatsioon ning vähemalt kolme aasta pikkune juhtimiskogemus. Direktorikandidaat peab olema vastutustundlik, korrektne, täpne, tal peab olema laitmatu maine, samuti väga hea koostöö- ja suhtlemisoskus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nagu ikka
5 aastat tagasi

Milles välja kuulutamine seisnes? Lõhmus saatis ajalehte jälle pressiteate? Kaagutamises on ta tugev aga tulemused kasinavõitu. Pea 6 tundi uudise üles panemisest möödas, kus on konkursi kuulutus (cv-keskus, cv.ee L-N koduleht, fb, Õpetajate Leht, Töötukassa)? Pole ju…

eks ta ole
5 aastat tagasi
Reply to  Nagu ikka

ilmselt asi segane, pealkirjas et kuulutas, tekstis et kuulutab, peaasi et endale jälle vastu rindu saab taguda, et “aga me tegime …”

Kas mäletad veel?
5 aastat tagasi

Andres Kampmann: Eesti jääb elama!
21. Jaanuaril 2015
Peatada tuleb väikeste (kuni 90 õpilast koolis) maakoolide sulgemine ning luua eri rahastusmudelid suurtele ja väikestele koolidele. Kodulähedane põhikool peab säilima ja igas maakonnas peab olema võimalik saada head gümnaasiumi- või kutseharidust. „Puhta gümnaasiumi“ kõrval peab jääma eluõigus ka täistsükli koolidele. Põhikoolid ei tohi olla „kombinaatkoolid“, kuhu on koondatud kõik piirkonna õpilased. Lastele ja nende vanematele peab olema tagatud valikuvõimalustega haridussüsteem. Väikeste koolide sulgemisega on tekkinud olukorrad, kus koolid on muutunud lastele kättesaamatuks. Ühtne ning riigi poolt korraldatud ja rahastatud koolitransport on möödapääsmatu, et tagada kõigile Põhiseaduslik õigus ja kohustus.

kuidas siis nii et
5 aastat tagasi

iga uue konkursiga muutuvad nõuded kandidaatidele?

Ats
5 aastat tagasi

Just,märkasin minagi,et nõded muutuvad üha karmimaks. Järgmisel konkursil on kindlasti nõue,et direktori kandidaadil peab olema päästeametis töötamise kogemus.

JOPPEN
5 aastat tagasi

Kuulge nõvakad, vähem möla, pikem samm! Ei saanud te oma vallas midagi lahendatud, vingute nüüdki. Ilmekas näide vanamutistunud konnatiigist nagu omaaegsed Lihula ja Martna. Ainult ving taevaääreni.

Nimi
5 aastat tagasi
Reply to  JOPPEN

Näitad ehk eeskuju ja ei vingu siin rohkem.

tee mis tahad - vale!
5 aastat tagasi
Reply to  JOPPEN

Ette teada juba – nõvakad pole konkursi tulemusega päri! Täiesti eristaatuses valla nurk.

eks ta ole
5 aastat tagasi

ei ole nii, Nõvakad oleksid olnud rahul ükskõik kellega eelmise konkursi kandidaatidest ja seepärast konkurss läbi kukutatigi …

enn
5 aastat tagasi

Kas õpetaja kutset sedakorda ei nõutagi?

hehh
5 aastat tagasi
Reply to  enn

ei-ei, peaasi et kenasti kintsu kaapida oskab

otseses või
5 aastat tagasi
Reply to  hehh

kaudses mõttes?

hehh
5 aastat tagasi
Reply to  otseses või

ilmselt mõlemas 🙂

Tundub
5 aastat tagasi
Reply to  hehh

et Lääne- Nigula vallavalitsuses on tõeliselt midagi mäda, sest Nõva survestamine, et kogukond paneks kooli kinni ja sulgeks õpilaskodu on läinud üle igasuguse piiri