Kunstinäitus Nõval: koduigatsusest sündinud looming

Mall Laur (paremal). Meeli Hunt

Nõva koolimajas avatud näitusel jagab kohaliku kogukonnaga oma viimaste aastate loomingut suvenõvalane Mall Laur.

„Juhuseid ei ole,” ütles reedel ülivõimsa kontserdiga oma 75. sünnipäeva tähistanud Tõnis Mägi Alexela kontserdisaali lavalt. Saal oli puupüsti rahvast täis, ei ühtegi vaba kohta. „Kõik, kes te siin olete, on mingil põhjusel minu ellu või elust läbi kõndinud, paljud ka sinna jäänud." Milline ilus filosoofiline mõttehetk, kas pole?

Juhus polnud ka see, et Mall Lauri akvarellinäituse avamisele Nõva koolimajas sattus kuus kaunist eesti naist, kes olid siinkandis hoopis teiste mõtetega. Kõndinud metsas ja Nõva rannas ning kõhud pärast looduse nautimist tühjad. Nende sihiks oli pigem koolimaja kõrval olev söögikoht. Aga – pange nüüd tähele – juhus mängis siin oma toredat osa ja tüdrukud olid meeleldi nõus näituse avamisel osalema. Kohalikest elanikest oli kohal kaks inimest, kellel endalgi kunstiga tihe side.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments