Nõva osavallakogu liikmed vaidlustasid puuduliku protokolli

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ivo Karindi

Ivo Karindi. Eduard Laur

Kolm Nõva osavallakogu liiget vaidlustasid Nõva osavallakogu koosoleku protokolli, mille järgi toetab osavallakogu Nõva kooli liitmist Noarootsi kooliga nii, et Nõval lapsi sügisest enam ei õpetata.

Nõva osavallakogu liige Ivo Karindi ütles Lääne Elule, et osavallakogu ei olnud sugugi selle poolt. „Ei olnud üksmeelset toetavat otsust,“ märkis Karindi. „Kui kolm inimest seitsmest toetas, siis kuidas saab öelda, et osavallakogu toetab?“

Protokolli järgi oli otsuse poolt kolm volinikku seitsmest. Vastu ei olnud keegi, kaks jäid erapooletuks ja kaks ei hääletanud üldse. Karindi sõnul valitses koosolekul kaos. Talle ja ka mõnele teisele osavallakogu liikmele jäi arusaamatuks, kas hääletus üldse toimus ja kui, siis kuidas hääled kokku loeti. „Tekib küsimus, kuhu kadus minu hääl,“ ütles Karindi Lääne Elule. Kümme aastat Nõva kooli püsimajäämise eest võidelnud Karindi sõnul pidanuks vastuhääli olema vähemalt kaks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimus Kiunujatele
1 kuu tagasi

Kui millegi hävitamine on üllas ja hea ning alal hoidmine paha-paha, siis mida oleks Nõval vaja järgmiseks ära hävitada? Sadam? Vana vallamaja? Pood? Mis oleks see järgmine, mille hävitamine siin sõna võtnute elu paremaks muudab???

Mittekiunuja
1 kuu tagasi

Juba silmapiiril Peraküla palvemaja ju!

Vastus
1 kuu tagasi

Järgmina ja peamine, mis siin sõnavõtnute ja ka kõigi teiste inimeste elu paremaks muudaks, oleks rahva poolt ülekaalukalt vihatud K.Kallase tagasiastumine.

Kohalik
1 kuu tagasi

Hea väide artiklis ” Lasteaed on täis lapsi koguni 8 last ” meie suures vallas on üks lasteaed kus saab kasutada terminit lasteaed on lapsi täis ja se on Linnamäe . Kus valitseb ruumipuudus. Mujal on ruumi kuhjaga ,aga keda ei ole ,on lapsed 🙂

Kiir
1 kuu tagasi
Reply to  Kohalik

8 last on ka lapsed.

To Kohalik
1 kuu tagasi
Reply to  Kohalik

Eksid! Ka Risti lasteaed on lapsi täis.

Juts
1 kuu tagasi
Reply to  Kohalik

Ja kuueklassilises koolis käib Nõval neli last. Kõik suurpered võiksid ju kodukoha järgselt selle skeemi järgi taotleda samuti omale nimelist kooli koos koolidirektori, koolivälise töö organisaatori, aineõpetajatega, remondimehe ja koristajaga. Miks nemad siis halvemad peaksid olema?

mnjahh
1 kuu tagasi

Karindi võtab sõna pidevalt, aga reaalselt millegagi hakkama ei saa kahjuks…

Hakkama saamine
1 kuu tagasi
Reply to  mnjahh

Artiklis sõna võtnud Karindi ja Kaasiku teod on põhjusteks, mille tõttu Nõva Kool (ning maja) praegu veel kogukonnal alles on. Tundub, et mõne jaoks on nad hoopis natuke liiga paljuga hakkama saanud…

mnjahh
1 kuu tagasi

Pole erilist põhjust arvata, et see on tehtud “kogukonna” huvides. Tal ju vist naine töötas seal, kuigi vajalikke pabereid ei olnud või kuidas see nüüd oligi. Nii või teisiti, villa on kokkuvõttes väga vähe ette näidata, põhiliselt käib mingi hädaldamine kogu aeg. Ei saa ju olla nii, et Karindi ja paar tema semu on ainukesed õiged kogu selles loos ja kõik teised sulid-kaabakad. Kutsu või Stephen King kohale.

mine teraapiasse
1 kuu tagasi
Reply to  mnjahh

ma tahaks teada, et MIS on selle tegelase isiklikus elus nii kibedat toimunud, kes läbi aegade järjepanu Nõva kooli ründab, igal pool seda mustamas käib jne. jne. tean küll, et sellel inimesel on ka nimi, kuna tema sõnavara ning stiil on läbi aegade samaks jäänud. kas ütleme nime välja? soovitus: mine teraapiasse! elu on rohkemat kui vaid pidev kiun, kius, seljataga mustamine, oma hädades kogu ülejäänud maailma süüdistamine! oleks aeg sellest juba aru hakata saama, täiskasvanud inimene!

mnjahh
1 kuu tagasi

Vaid korra varem olen kirjutanud midagi Nõva kooli teemas nii et teraapiat võiks soovitada lugupeetud “mine teraapiasse” endale. Seekord kirjutasin puhtalt selle pärast et vahepeal see tüütu jama justkui juba lõppes ära, aga ei, jälle see Karindi platsis hädaldamas. Ma saan aru küll et mees on nüüd poliitikas ja vaja ennast näidata meedias, aga kaua võib seda ühte vana trummi taguda mis ammu lõhki juba.

Karindi naine
1 kuu tagasi
Reply to  mnjahh

Karindi naine ei tööta Nõva Koolis peagi 4 aastat. Vajalikke pabereid polnud? Aineõpetajana erialane magistriharidus ja pedagoogikakursus läbitud. Töövaidluskomisjonis vallandamine tunnistatud ebaseaduslikuks. Võib-olla lõpetaks selle laimamise?

mnjahh
1 kuu tagasi
Reply to  Karindi naine

No vabandust siis kui eksisin, minu mäletamist mööda siinsamas lehes sellest nii kirjutati omal ajal et polnud õigeid pabereid. Mille muu alusel ta siis vallandati üldse? Ega ma muidugi ei pruugi olla kõiki artikleid lugenud ka. See jama on kestnud nii kaua juba et kes see enam kõike jõuab mäletada kui pole ise seotud sellega. Mingit laimamist siin polnud, ma selgesti ütlesin ju ise et vist oli nii kuna mälu järgi kirjutasin. Samas mind üleval süüdistati ei tea milles väga otseselt. Ma ainult ei saa aru miks teda siis tööle ei ennistatud kui see oli ebaseaduslik.

Nigula värk
1 kuu tagasi
Reply to  mnjahh

Kaitsealune joodik oli valla silmis kindlam valik kui haridusega õpetaja. Selline valik paneb kõik vastavasse valgusesse.

PÄRISELT
1 kuu tagasi

ka??? Kui Karindid ja Kaasikud siia sadasid,hakkasidki asjad viltu minema.

???
1 kuu tagasi
Reply to  PÄRISELT

defineeri “viltu”.

to ???
1 kuu tagasi
Reply to  ???

loe: “..ttu”, aga nii ei tohi kirjutada

mnjahh
1 kuu tagasi
Reply to  PÄRISELT

Mida peate silmas selle sadamise all, kui tohib küsida?

Sellel
1 kuu tagasi
Reply to  mnjahh

Karindil valitseb endal peas kaos, kui ta ei saa aru kuhu hääl kadus, kui hääletust ei toimunudki, kuigi oleks pidanud olema kaks vastuhäält, kuigi neid kokku ei loetud

Tüüpiline Nõva värk
1 kuu tagasi
Reply to  Sellel

Protokoll kirjutatakse ikka nii, nagu mingi agenda ajamiseks vaja on. Kasvõi “kogemata” valesti hääletamine ning hilisem ümberhääletamine, peaasi, et varas vallavanemaks paika saaks.

just
1 kuu tagasi

mulle väga meeldib meie haldusreform. Valdasid jäi justkui vähemaks, aga tänu osavaldadele läks olukord tegelikult veel keerulisemaks ja kallimaks, kui enne oli.
Osavaldade moodustamine tuleks seadusega ära keelata, sest see muudab reformi mõtte täiesti mõtetuks.
No tõepoolest- natuke segasem, natuke totakam ja märkimisväärselt kallim, kui enne oli.

IRW PRO
1 kuu tagasi
Reply to  just

See rehvorm oli jaburus kuubis.

Hellat
1 kuu tagasi
Reply to  IRW PRO

Irw ise ka siin üks suur jaburdus

Kohalik
1 kuu tagasi

Uskumatu, kogu aeg on neil probleemid, koosolekul tuleb kuulata mitte tegeleda kõrvaliste tegevustega

Tõsi või?
1 kuu tagasi
Reply to  Kohalik

Võib-olla tuleks kirjutada protokoll nii, et kõik koosolekul osalenud sellega nõus on, aga mitte ei pea hakkama hiljem vaideid tegema? Kui tegemist on koosolekuga, siis on see kollektiivne tegevus, mitte ühe mehe soolo.

tuleb
1 kuu tagasi

hääletada meetodil, #seltsimehed, on tulnud ettepanek#

Vasja Vase tänavalt
1 kuu tagasi

Kas eesmärgiks on alles hoida kool, kui juriidiline keha või leida lastele parim õppimise võimalus ?

oleks
1 kuu tagasi

pidanud e- hääletuse tegema. poleks millegi üle vaielda