Erika Kirpu ema: vehklemisliidu räpaste intriigide tõttu kannatavad ausad sportlased

Vehklemise EM. Foto: Bizzi/Trifiletti

MMilt väljajäänud vehkleja Erika Kirpu ema, Tartu Spordiselts Kalev treenerilt Irina Satanenko kirjutab avalikus kirjas, et vehklemisliidu 25. juunil tehtud otsus on ebaseaduslik.  Varem oli öeldud, et Dubais toimunud võistlus on viimane, mille punktid maailmameistrivõistlusteks loevad, kirjutab ERR.

Varasemalt on vehklemisliidu juhatuse esimees Margus Hanson kirjutanud Kirpule:

“Tere, Erika,

Vôin Sulle kinnitada, et juhatus on otsustanud, et Dubai MK oli viimane vôistlus, mille punktid MM arvestuses arvesse läksid. Seega ei lähe arvesse ei Cali GPle, Tallinna MV ega ka EM punktid.

Parimate soovidega,

Margus Hanson”

25. juunil otsustas juhatus koondises Kirpu asemel MMile saata haapsallase Katrina Lehise, kes võitis Euroopa meistrivõistlusted. See on Kirpu ema hinnangul ebaseaduslik.

Samuti kirjutab Satanenko avalikus kirjas, et vehklemisliidu juhatusest on lahkunud paljud liikmed ning sinna on alles jäänud viis liiget, nende hulgas Katrina Lehise treeneri sugulane (Helen Nelis-Naukase vennapoeg Ian Nelis) ja tema isiklik sponsor (ettevõtja Sulev Saareväli). Sellega on Satanenko sõnul seletatav see, kuidas ebaausalt surutakse sportlasi koondisesse, kes ei suutnud seda teha ausal teel.

„Mispärast teie räpaste intriigide tõttu peavad kannatama ausad sportlased?! Kas te magate rahulikult peale enda poolt sooritatud alatusi? Kas teid südametunnistus ei piina? Või puudub see südametunnistus teil hoopiski?“ küsib Satanenko oma kirjas.

Loe pikemalt ERRist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Niisuguste segaduste ärahoidmiseks tuleks enne koondise koosseisu kinnitamist teha väikeste vaheaegadega kolm võistlust ja kolmest parimad pääsevad koondisesse,võrdsete punktide korral loos ! Sellise süsteemiga pole kellegil võimalust tunda ennast petetuna ja papasid mammasid võitlusesse hakata tirima. Kui saaks ükskord täiskasvanuks !

kulla Innar
5 aastat tagasi

Katrina ja ilmselt ka teised tüdrukud on kõik asjalikud ja teevad tööd täie tõsidusega . Jutu mõte on, et see sõideti tänastest kokkulepetest üle , millest tulenavalt puudub sportlastel edaspidi kindlus , et ükskõik kui hästi nad oma tööd ei tee , tuleb mingi kamp / juhatus kokku ja hakkab tegema analoogseid otsuseid.
Argument ,et sünnitas poja pole kuigi tõsiselt võetav, igaüks teeb ise omad otsused ,ega siis lapse tegu/saamine pole mingi haigus või trauma see on elu.

Innar Mäesalu
5 aastat tagasi

Kahjuks ei suuda mõista Erika Kirpu krokodillipisaraid. Kuna ON olukord, kus meil on 5 tipptasemel vehklejat (lisaks Nelli Differt), siis päris selge on, et kõik ei mahu koondisse. Olümpiamängudele ei pääsenud mäletatavasti just Katrina Lehis, kes oli juba siis väga hea. Ja mis tulemuse vehklemiskoondis seal sai? Kas Katrina siis kurtis oma kehva saatuse üle niimoodi nagu praegu Erika Kirpu? Mis puutub reitingupunktidesse, siis Katrina Lehis sünnitas vahepeal lapse ning seetõttu polnud ka võimalust objektiivsetel asjaoludel koondisse saada. Aga nüüd, kus ta on Euroopa meister, kas see ei ole tõesti piisav argument MM-koondisse saada valitud? Jah, oleks võinud välja jätta… Loe rohkem »

Õnne
5 aastat tagasi

Täpselt nii, vehklemisliit käitub nagu nõukogude võim peale sõda,kus mõisteti inimesed süüdi selle eest ,et nad elasid enne sõda EW seaduste järgi . Vehklemisliit muudab samuti reegleid ja jõustab need tagasiulatuvalt ja see kord ei ole kaugeltki esimene.Aga kahjuks on meil tegelasi kelle moto on üle laipade.