Galerii: balletinäitus Iloni Imedemaal räägib “Luikede järvest”

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu ja Läänemaa muuseumite juht Anton Pärn (paremal) tänas avamisel näituse kuraatorit Elizaveta Miroshnikovat. Foto Urmas Lauri

Eilsest on Iloni Imedemaal näitus, mis viib külastaja ajas 78 aastat tagasi, kui Estonia teatris lavastati esimest korda Pjotr Tšaikovski ballett „Luikede järv”.

„Kuna Eesti vabariik ja ka eesti ballett saavad saja-aastaseks, tuli mõte teha näitus esimesest „Luikede järve” lavastusest Estonias,” rääkis näituse kuraator Elizaveta Mirošnikova Moskvast.

Näitus on osa Haapsalu Tšaikovski festivalist. „Luikede järv” oli Tšaikovski esimene ballett, mis esietendus 1877 – kümme aastat pärast helilooja käiku Haapsallu. Mirošnikova sõnul võib ju mõelda, et just siin viibides sai helilooja balleti loomiseks inspiratsiooni, sest Haapsalus on alati palju luiki olnud – ka 1867. aastal, kui noor Tšaikovski siin suvitas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments