Reedest alustab Regula lisaväljumistega Virtsu-Kuivastu liinil

BNS

Parvlaev Regula. Foto: Urmas Lauri
Reedest alustab parvlaev Regula suurema nõudlusega aegadel lisaväljumistega Virtsu-Kuivastu liinil.

“Kõige rohkem reise on lisatud just suurema nõudlusega aegadele ja päevadele ehk neljapäevale, reedele ja pühapäevale. Näiteks jaanide ajal teeb Regula reedel Virtsust 7 reisi ja pühapäeval Kuivastust 7 reisi. Jaaninädalast kuni augusti keskpaigani lisandub reise praktiliselt igal päeval,” ütles TS Laevad juhatuse esimees Jaak Kaabel BNS-ile.

Tulenevalt Regula lisareisidest rentis TS Laevad suveperioodiks varulaeva Mercandia VIII, mis jääb kuuenda alusena varru.

Mercandia VIII on eelnevalt Väinamerel seilanud Ionase sõsarlaev, sarnanedes kunagisele siinsele laevale Viire. Seni oli parvlaev kasutusel Taanis Helsingborg-Helsingøri liinil varulaevana. Mercandia saab Väinamere sadamates teenindada alumise autotekiga, kuhu mahub ligikaudu 60 sõiduautot.

Riik tellis TS Laevadelt käesoleva aasta suveperioodiks Virtsu-Kuivastu liinile 536 täiendavat reisi ajavahemikus 14. juuni kuni 26. august. Lisareisid teeb parvlaev Regula. TS Laevade kuuenda laeva ehk varulaeva Mercandia VIII prahtimine koos Regulaga seotud kuludega läheb tänavu suveks riigile maksma 1,8 miljonit eurot.

TS Laevadele kuulub lisaks Regulale veel Virtsu-Kuivastu liini teenindavad parvlaevad Piret ja Tõll ning Rohuküla-Heltermaa liini Leiger ja Tiiu.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments