Osmussaare tuletorn tahetakse avada külastajatele

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Täna kohtusid Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus, Noarootsi osavallavanem Aivo Hirmo ja Osmussaare saarevaht Rita Koppel veeteede ameti ja päästeameti esindajatega arutamaks võimalusi avada Osmussaarel asuv 34 meetri kõrgune tuletorn külastajatele.

“Selleks, et torn järgmisel suvel avatud oleks, tuleb lahendada mõned trepi turvalisusega seotud küsimused, tõsta ringi päikesepatareisid, paigaldada üks luuk ja teha muid väiksemaid töid. Aga kõik on teostatav,” teatati Lääne-Nigula valla sotsiaalmeediapostituses.

Lisaks vaadati üle saare tuletõrje veevõtukohad, arutleti saare turismivõimaluse avardamise võimaluste üle jpm.

“Tehnilise poole pealt vajab torn veidi kohendamist (turvalisus), aga kõige aeganõudvam ja pikem pidavat olema paberimajandus- lõpptulemusena peab otsuse torni vallale kasutusse andmiseks andma vabariigi valitsus,” nentis vallavanem Lõhmus. “Ja see protsess võtab kahjuks isegi 21. sajandi kohta kaua aega- ehk E-riigis lähevad asjad siiski kiiremini ja torni saab tuleval kevadel avada.”

Fotod: Lääne-Nigula vald

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
isik
5 aastat tagasi

Ja mida sealt vaadata on. Kus raha lõhna ,sinna ka raha pannakse.