0

Galerii: Rannarootsi muuseum peab tuulehaugipäeva

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Ülo Kalm suitsutab tuulehaugi õiges rannarootslaste suitsuahjus. Fotod Tarmo Õuemaa

Rannarootsi muuseumi suitsuahjul oli täna tööd, sest ära tuli suitsutada 175 kilo tuulehaugi.

Suitsukalapäevad on Rannarootsi muuseumi traditsioon, mis toob rahva iga kord juba varakult muuseumiõuele. Seekordki oli muuseumi direktor Ülo Kalm saanud tuulehaugi suitsutatud enne avamishetkel kell 12, kuid müügi alustamisega oodati täpselt õige ajani – on teada, et kalast jääb alati puudu ja mis skandaal sellest veel tõuseks, kui kala saab otsa enne ürituse ametlikku algust!

Muuseumi teadur Jorma Friberg ütles, et Haapsalu eestirootslased pidasid tuulehaugi prügikalaks, mida anti ka tasuta. Väärt kala oli angerjas, aga sedagi jõudis nende toidulauale vähe, sest see müüdi maha. Kõige tavalisem kala rannarootslase laual oli silk.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz