Michal: Simson peaks kas endale tunnistama, et amet on vale või hakkama probleeme lahendama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rukkirahu kanali süvendamine, 14. oktoober 2014. Foto: Urmas Lauri
Rukkirahu kanali süvendamine, 14. oktoober 2014. Foto: Urmas Lauri

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson mõistab enda sõnul hiidlaste rahulolematust Rukki laevakanali seisu osas ning lubab probleemiga tegelemist – miks seda varem ei tehtud, tuleb Simsoni sõnul aga eelmiselt majandusministrilt Kristen Michalilt küsida.

“On neid kes jooksevad lahingu poole. Ja neid kes eemale. Majandus- ja taristuminister peaks olema esimene ja tundma vastutust, mitte otsima õigustusi oma tegemata tööle või andmata vastustele,” vastas Michal. Simsoni süüdistustele.

“Kadri Simson tegeleb ministrina asjadega, millega ei peaks, ning jätab tegelemata sellega, millega peaks. Selle asemel, et lobistada raha tasutud transpordiks, milles riigiraja suurim saaja on Keskerakondlane Sarapuu oma ettevõtetega, võiks Simson suhelda saarlaste ja hiidlastega. Selle asemel, et suunata riigiettevõtet sanktsioonides Venemaale raha viima, võiks majandusministri toolil istudes näidata initsiatiivi Eesti maanteede neljarajaliseks tegemisel või Tallinn – Helsinki tunneliga. Või kui need on liiga eelmise ministri nägu, siis pakkuda uusi lahendusi,” kirjutas Michal.

“Rukki kanalist ka paar sõna. 2016 aastal, kui meretase oli pikemalt anomaalselt madal, pakkusid hiidlased, eesotsas Riho Rahuojaga , et leiavad traalija, kes lahendab probleemi. Majandusministrina lubasin avalikult, et kui tuleb laev, et leiame raha. Töö algas mõne ööpäevaga. Siiamaani on mul sõpru nii Hiiu- kui Saaremaal, sest otsisime iga nädal koos lahendusi, mitte viisi kuidas probleemi ära sokutada,” sedlgitas Michal.

Kristen Michalil on Kadri Simsonile soovitus: “Kas tunnistada endale, et amet on vale või hakata probleeme lahendama. Pealegi neid, kes Eestis räägivad, et nende halvas soorituses on süüdi Michal, on juba kahe käe sõrmedel. Külm kevad, kehv teleprogramm mõnel õhtul, kallima ununenud sünnipäev ja tualetis kustunud pirn on vaid sellest loetelust puudu.
Sa võid inimese opositsioonist välja võtta, kuid sa ei võta opositsiooni temas välja. Keskerakond ja Kadri näitavad selliste sõnumitega, et nad ei tunne vastutust Eesti juhtidena ja võiks hakata lahkuma. Palju pole jäänud ja loodan, et muutus tuleb.”

Vt ka: “Minister Simson: petitsiooni algatanud hiidlased peaksid nõudlikult otsa vaatama Michalile

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
6 aastat tagasi

Hiidlased algatasid petitsiooni !Kirjutaks ikka reformierakondlased algatasid,et ikka kisma käiks ja selle varjus enda siseprobleeme varjata.
Kas mitte põhiprobleem pole selles,et kanal on liiga kitsas ja need laevad tänaste jääoludega pole võimelised kanali keskel püsima.
Sest oli ju juhus kus tugeva külgtuulega,lahtise veega ei suutnud laev kanalit ilma põhjapuuteta läbida.
Selgituseks imeti sulapeast kapteni üleväsimus ???

hirv
6 aastat tagasi

Simsonil on kõik probleemid ja ne pritšom. Ei tea mida ta ise arvab, mis ametikoha peal ta on hetkel ja mis laadi muresid ta seal lahendama peaks!?

vana inimene
6 aastat tagasi
Reply to  hirv

Pakuks Simsonile Vene Tsaari õukonna tukkuva diivaniilustuse ametikohta. Vastutust ei mingisugust

hkn
6 aastat tagasi

Miks nad 17 aasta jooksul seda kanalit sõidukõlbulikuks ei teinud? Jälle mälu probleemid sel parteil.

kilekott
6 aastat tagasi

kibestumus ei anna õigust teist solvata, enda tegemata jätmisi, ehk bensiiniga tulekahju kustutamist õigustades tuleb ikka meelde kilekott ja valge kampsun